
Opperdoezer Ronde en worstjes uit de oven met gestoofde snijboontjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. Opperdoezer Ronde (of andere aardappelen)
- 150 ml. groentebouillon
- 600 gr. snijbonen
- 2 rode uien
- 8 chipolata worstjes
- 2 teentjes knoflook
- peper
- grof zeezout
- olijfolie
- klontje boter
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet alvast een bakplaat klaar, het liefst zonder bakpapier.
Schrap de aardappeltjes schoon en snijd in gelijke kleine stukken, verdeel ze over de bakplaat. Pel de rode uien, snijd in vieren en vervolgens in plakjes. Strooi de stukjes rode ui over de bakplaat. Snijd de chipolata worstjes in stukjes en verdeel ook deze over de bakplaat.
Besprenkel ruim met olijfolie, strooi er wat peper en grof zeezout over en schuif 30 minuten in de oven. Haal halverwege even uit de oven en schep alles goed door elkaar.
Maak intussen de snijbonen schoon en zet vast een pannetje groentebouillon op. Snijd de snijbonen in kleine stukjes en spoel even af onder de kraan. Pel de teentjes knoflook en hak zo klein mogelijk. Smelt een klontje boter in een voorverwarmde hapjespan en bak de knoflook hier kort in aan, voeg de snijbonen toe en bak vijf minuten mee. Doe er 150 ml. groentebouillon bij en laat nog tien minuten stoven met de deksel op de pan.
Serveer de aardappeltjes met stukjes worst uit de oven en schep hier de gestoofde snijbonen bij.
Recepten in je mail





