Ovenschotel met gegrilde groenten, krieltjes, kippendij en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. krieltjes, in de schil
- 300 gr. kippendijfilet
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 bol mozzarella
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- paprikapoeder
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een grote ovenschaal van ca. 35 x 25 cm klaar die je invet met wat olijfolie. Heb je geen ovenschaal die groot genoeg is dan kan je ook een bakplaat gebruiken. Bekleed deze dan wel met een vel bakpapier.
Boen indien nodig de krieltjes even schoon en snijd deze doormidden. Breng in een pan een flinke laag water aan de kook en kook de krieltjes zes minuten voor. Giet af en laat de krieltjes van het vuur af kort droogstomen in de pan. Stort de krieltjes in de ingevette ovenschaal of op de bakplaat en kruid met wat peper en zout.
Als de krieltjes opstaan snijd je de kippendijfilet in stukjes. Verhit wat boter of olijfolie in een hapjespan en bak de stukjes kippendij kort aan. Kruid tussendoor met wat peper, zout en ruim paprikapoeder. Schep regelmatig om en zet het vuur uit als de buitenkant van de stukjes kip mooi zijn dichtgeschroeid. Bewaar in de pan voor later.
Verwijder de onderkant en het bladgroen van de prei en snijd de prei in de lengte doormidden. Snijd de gehalveerde prei vervolgens in ringetjes en verdeel over de ovenschotel. Verwijder de uiteinden van de courgette en halveer de courgette in de lengte. Halveer nogmaals in de lengte en snijd in partjes, verdeel over de ovenschotel.
Pel de rode uien en snijd in vieren, snijd vervolgens in partjes en verdeel over de ovenschotel. Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd beide paprika's vervolgens in stukjes en verdeel over de ovenschotel. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren, verdeel over de ovenschotel.
Verdeel nu de aangebakken stukjes kippendij over de schotel. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn, strooi op de rest. Kruid nogmaals met wat peper en zout en sprenkel er ruim olijfolie overheen. Schep alles nu goed door elkaar. Pluk nu de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de bovenkant van de ovenschotel. Kruid tot slot met ruim wat Italiaanse kruiden.
Schuif de ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven en bak het geheel 30 minuten. Haal na 15 minuten uit de oven en schep alles goed door elkaar, schuif terug in de oven en bak nog 15 minuten. Als de groenten, krieltjes en kip mooi gaar is en de mozzarella is gesmolten is je ovenschotel klaar.