
Ovenschotel met rijst, groenten, champignons en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. rijst*
- 125 gr. kastanjechampignons
- 1 courgette
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 150 gr. kaas
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- boter om in te vetten
* Ik koos voor zilvervliesrijst, maar kies vooral de rijst die je zelf lekker vindt.
Bereidingswijze
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af en roer even los met een vork. Laat daarna wat droogstomen met het deksel van de pan. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 220 graden. Zet een ovenschaal van ca. 30 x 20 cm klaar, vet deze in met een beetje boter of olie.
Bak de groenten en champignons
Zet een hapjespan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan, voeg de knoflook toe maar laat het vuur laag. Pel de ui en rode ui en snijd deze in stukjes. Voeg toe aan de hapjespan en bak mee op laag vuur.
In de tussentijd snijd je de courgette in vier stukken. Maak er hierna dikke reepjes van en voeg deze toe aan de hapjespan. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg nog wat olijfolie toe en zet het vuur hoger. Schep alles goed om en snijd intussen de prei in ringetjes. Voeg ook deze toe aan de hapjespan.
Verwijder nu de bovenkant van de rode paprika. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd de paprika in stukjes. Voeg samen met de gesneden champignons toe aan de pan. Schep nog een paar minuten om op hoog vuur.
Maak de ovenschotel
Doe de rijst in de ingevette ovenschaal. Verdeel hier de gebakken groenten en champignons over. Strijk een beetje glad en strooi de geraspte kaas er overheen. Schuif de ovenschaal nu in het midden van je voorverwarmde oven. Bak de ovenschotel met rijst nog ongeveer 15 minuten tot de kaas is gesmolten.
Recepten in je mail








Voedingswaarden per persoon
- Energie 429 kcal.
- Vetten 16 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 47 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 17 gr.
- Zout 1.4 gr.
- Natrium 560 mg.