
Paksoi, shiitakes, paprika, kippendij en basmatirijst met pindasaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. basmatirijst
- 300 gr. kippendijfilet
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 200 gr. shiitakes
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 6 lenteuitjes
- pindasaus, kant en klaar of zelfgemaakt
- gebakken uitjes
- wokolie
- boter om te bakken
- 2 tl. trassie
- sojasaus
- vijfkruidenpoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook. Zet ook een wok op laag vuur en verwarm deze voor zodat de wok goed heet wordt. Als laatste zet je nog een hapjespan op laag vuur om zo de kip in te bereiden. Bereid de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking. De rijst die ik gebruikte moest 25 minuten koken en zette ik als eerste op. Houd de rijst na het afgieten warm in de pan en roer af en toe om.
Kippendij bakken
De kippendij bakte ik kort aan en braadde ik daarna. Zet deze op zodra je de rijst op het vuur hebt staan. Kruid de kippendij aan beide kanten met vijfkruidenpoeder, peper en zout. Smelt een klontje roomboter in de hapjespan en bak de kippendij aan beide kanten aan. Zet het vuur daarna wat lager en voeg de trassie en sojasaus naar smaak toe. Zet een deksel op de pan en braad de kippendij nog 20 minuten. Beweeg regelmatig over de bodem zodat het alle smaken opneemt en niet aanbakt. Keer de kippendij regelmatig om.
Roerbakken
Borstel indien nodig de shiitakes schoon en snijd de harde onderkant van het steeltje. Snijd de shiitakes vervolgens in plakjes. Verhit een scheutje wokolie in de wokpan en roerbak de shiitakes met peper, zout en vijfkruidenpoeder. Pel intussen de ui en snijd deze in grove stukken, voeg de gesneden ui toe aan de wok en roerbak mee met de shiitakes. Nu pel je de teentjes knoflook en hak je deze goed fijn, voeg toe en roerbak mee.
Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. De rode paprika snijd je hierna in blokjes en voeg je toe aan de wok. Giet nu sojasaus naar smaak bij de groenten en schep goed om. Verwijder intussen de onderkant van de paksoi en spoel de rest af onder de kraan. Hierna snijd je het harde deel van de stelen in reepjes. Voeg ook deze toe aan de wokpan.
Het groene blad van de paksoi rol je hierna op en snijd je in reepjes. Deze voeg je pas aan het einde toe aan de wok en roerbak je nog kort mee. Doe er eventueel nog een beetje sojasaus bij. Bereid tijdens het wokken in een steelpan of sauspannetje de pindasaus.
Serveren
Schep de basmatirijst op de borden. Hier schep je de roergebakken paksoi, shiitakes en paprika overheen. Haal de gebraden kippendij uit de pan en leg op de rijst. Schep hier wat van de pindasaus overheen en bestrooi met gebakken uitjes. Snijd de lenteui in ringetjes en strooi over de rest. Je basmatirijst met paksoi, paprika, shiitakes en kippendij is klaar.
Recepten in je mail






Voedingswaarden per persoon
- Energie 640 kcal.
- Vetten 28 gr.
- Waarvan verzadigd 10 gr.
- Koolhydraten 59 gr.
- Waarvan suikers 11 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 31 gr.
- Zout 1.6 gr.
- Natrium 640 mg.