Paksoi stamppot met ‘Oosters gebakken’ stukjes varkensoester
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. aardappels, kruimig
- 2 paksoi
- 300 gr. varkensoester
- scheutje melk
- klontje roomboter
- scheutje sojasaus
- scheutje ketjap manis
- scheutje zoete chilisaus
- peper en zout
- arachide- of olijfolie
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Zet een ruime pan met een flinke laag water op het vuur. Breng aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Snijd intussen de onderkant van de paksoi. Snijd de harde stelen in stukjes en bewaar het bladgroen voor zo. Kook de stukjes steel de laatste vijf minuten mee met de aardappels. Giet het water af en voeg een scheutje warme melk en een klontje roomboter toe. Kruid met wat versgemalen peper en zout en stamp tot een smeuïge stamppot.
De varkensoester
Snijd de varkensoester met een vleesmes in blokjes. Zet een hapjespan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Doe een klontje boter en een scheutje arachide- of olijfolie in de pan. Bak de stukjes varkensoester dicht en voeg de sojasaus, ketjap manis en zoete chilisaus toe. Schep goed om en bak de varkensoester in zes minuten gaar. Schep regelmatig om.
Haal de stukjes varkensoester uit de pan en leg op een bord. Houd warm onder een stukje aluminiumfolie. Voeg een scheutje water toe aan de pan en kook met de bakresten in tot een jus. Snijd intussen het bladgroen van de paksoi fijn en roer door de stamppot. Schep de paksoistamppot op de borden en verdeel de varkensoester erover. Schep er nog wat jus overheen en je kan aan tafel.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 450 kcal.
- Vetten 13 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 52 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 25 gr.
- Zout 1.6 gr.
- Natrium 640 mg.