Pannenkoek met roomkaas, gerookte zalm en bieslook
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 400 gr. bloem
- 900 ml. melk
- 4 eieren
- 200 gr. gerookte zalmfilet
- roomkaas, naturel (bv. Philadelhpia)
- verse bieslook
- 4 lenteuitjes
- zout
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Bereid de pannenkoeken kort van tevoren en houd deze warm. Dit kan je doen tussen twee borden die je op een pan heet water hebt staan. Je kan ze ook prima warm houden in de oven. Zet deze dan op 50°C en leg de pannenkoeken op een bord.
Maak het beslag
Maak eerst het beslag door 400 gram bloem in een mengkom te doen. Roer en een snufje zout doorheen en voeg de helft van de melk toe. Roer tot een glad mengsel met de garde en voeg daarna stuk voor stuk de eieren toe. Roer ieder ei goed door het beslag voor je het volgende ei toevoegt. Hierna roer je er de rest van de melk doorheen tot je een mooi en dun beslag over hebt gehouden.
Tip: maak het beslag iets van tevoren en laat een tijdje staan. De pannenkoeken worden hierdoor nog lekkerder.
Bak de pannenkoeken
Verhit een goede pannenkoekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Smelt hier een beetje boter in en voeg een flinke saus- of soeplepel beslag toe. Draai de pan direct voorzichtig rond en verdeel het beslag over de bodem. Bak een minuutje en controleer met een spatel of de onderkant mooi gestold is. Draai de pannenkoek hierna om en bak ook de andere kant.
Herhaal dit voor alle pannenkoeken. Omdraaien doe ik altijd als de bovenkant net niet meer vochtig is. Dan hoef je niet iedere keer de onderkant van de pannenkoek te controleren. Ik wip de pannenkoeken zelf altijd om met een dunne lange spatel. Ben je een echte pro dan keer je ze natuurlijk in de lucht.
Beleg de pannenkoeken
Snijd een handje verse bieslook fijn. De lenteuitjes snijd je hierna in ringetjes. Vervolgens smeer je de warme of afgekoelde pannenkoeken in met de roomkaas. Doe dit naar smaak, lekker dik of juist dun. Strooi hier de fijngehakte bieslook over en verdeel daarna de gerookte zalm over de pannenkoeken.
Strooi er tot slot de ringetjes lenteui overheen en serveer de pannenkoeken direct. Eventueel kan je de zalm nog een beetje kruiden met peper en zout. Zelf vind ik dat niet echt nodig.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 836 kcal.
- Vetten 36 gr.
- Waarvan verzadigd 14 gr.
- Koolhydraten 83 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 41 gr.
- Zout 3.1 gr.
- Natrium 1240 mg.