Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas

Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas

Zin in een lekkere hartige pannenkoek? Probeer dan deze pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas eens. Die smaakt namelijk heerlijk en vult ook nog eens erg goed. Ideaal voor een stevige lunch. Of bijvoorbeeld voor het avondeten.

Veel mensen eten een pannenkoek alleen zoet. En als ze al hartig kiezen is het vaak spek en kaas. Zelf probeer ik juist graag de meest rare pannenkoeken. Al is de ene geslaagder dan de ander. Zelf gaan wij vaak naar Theehuis Rhijnauwen. In Utrecht dé plek voor de lekkerste pannenkoeken. Maar ook thuis maak ik soms hartige exemplaren.

Het recept hieronder is daar een mooi voorbeeld van. Deze hartige pannenkoek was erg lekker en voor herhaling vatbaar. En wil je toch liever iets anders op je pannenkoek? Kijk dan bij de andere pannenkoek recepten op mijn site.

Recept

Ingrediënten

4 pannenkoeken

  • 100 gr. bloem
  • 225 ml. melk
  • snufje zout
  • 1 ei

Voor erop:

  • 100 gr. taugé
  • 100 gr. ontbijtspek
  • 250 gr. champignons, gesneden
  • 1 rode ui
  • 100 gr. kaas, geraspt
  • boter om te bakken

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Maak eerst het beslag voor de pannenkoeken. Doe de bloem en een snufje zout in een mengkom. Giet er de helft van de melk bij en klop door elkaar. Breek er het ei boven en roer er helemaal doorheen. Hierna doe je er de rest van de melk bij. Klop tot een glad beslag en laat rusten.

Snijd de ingrediënten

In de tussentijd kan je de rest van de ingrediënten vast klaarmaken. Als je hele champignons gebruikt snijd je deze in plakjes. Met een eiersnijder is dit zo gedaan. Eventueel koop je ze gesneden en al. De rode ui pel je en snijd je daarna in iets dikke ringen. Gebruik je voor de kaas een stuk uit de koelkast? Dan rasp je deze boven een bakje.

Bak de hartige pannenkoeken

Bak hierna de pannenkoeken en serveer deze direct uit de pan. Dan zijn ze echt het allerlekkerst. Smelt wat boter in een goed hete koekenpan. Bak hierin wat plakjes ontbijtspek, ringen rode ui, champignons en taugé in aan. Als de champignons beginnen te slinken voeg je een flinke soeplepel beslag toe. Zwenk de pan zodat het beslag goed uit kan lopen.

Bak de pannenkoek nu tot de bovenkant net niet meer vloeibaar is. Schuif met een spatel voorzaichtig tussen de pannenkoek en de bodem. Als de pannenkoek goed los is draai je deze om. Strooi er nu wat kaas over en bak nog kort tot de kaas smelt. Haal de pannenkoek uit de pan en bak de volgende.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas'
Afbeelding bij 'Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas'
Afbeelding bij 'Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas'
Afbeelding bij 'Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 465 kcal.
  • Vetten 31 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 23 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 19 gr.
  • Zout 1.6 gr.
  • Natrium 640 mg.