Pannenkoek met spek, rode ui, champignons, taugé en kaas
Recept
Ingrediënten
4 pannenkoeken
- 100 gr. bloem
- 225 ml. melk
- snufje zout
- 1 ei
Voor erop:
- 100 gr. taugé
- 100 gr. ontbijtspek
- 250 gr. champignons, gesneden
- 1 rode ui
- 100 gr. kaas, geraspt
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Maak eerst het beslag voor de pannenkoeken. Doe de bloem en een snufje zout in een mengkom. Giet er de helft van de melk bij en klop door elkaar. Breek er het ei boven en roer er helemaal doorheen. Hierna doe je er de rest van de melk bij. Klop tot een glad beslag en laat rusten.
Snijd de ingrediënten
In de tussentijd kan je de rest van de ingrediënten vast klaarmaken. Als je hele champignons gebruikt snijd je deze in plakjes. Met een eiersnijder is dit zo gedaan. Eventueel koop je ze gesneden en al. De rode ui pel je en snijd je daarna in iets dikke ringen. Gebruik je voor de kaas een stuk uit de koelkast? Dan rasp je deze boven een bakje.
Bak de hartige pannenkoeken
Bak hierna de pannenkoeken en serveer deze direct uit de pan. Dan zijn ze echt het allerlekkerst. Smelt wat boter in een goed hete koekenpan. Bak hierin wat plakjes ontbijtspek, ringen rode ui, champignons en taugé in aan. Als de champignons beginnen te slinken voeg je een flinke soeplepel beslag toe. Zwenk de pan zodat het beslag goed uit kan lopen.
Bak de pannenkoek nu tot de bovenkant net niet meer vloeibaar is. Schuif met een spatel voorzaichtig tussen de pannenkoek en de bodem. Als de pannenkoek goed los is draai je deze om. Strooi er nu wat kaas over en bak nog kort tot de kaas smelt. Haal de pannenkoek uit de pan en bak de volgende.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 465 kcal.
- Vetten 31 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 23 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 19 gr.
- Zout 1.6 gr.
- Natrium 640 mg.