
Pannetje bonen met champignons, mais, gehakt, Tex Mex kruiden en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. rundergehakt
- 750 gr. gemengde bonen*
- 300 gr. mais
- 250 gr. champignons
- olijfolie
- Tex Mex kruiden**
- verse peterselie
- jong belegen kaas
- peper en zout
* Ik koos voor twee potten bonen met o.a. kidneybonen, lima bonen, witte bonen en kikkererwten.
** Ik gebruikte de Taco Seasoning Mix Original van Santa Maria. Je kan ook zelf een Mexicaanse kruidenmix maken met bijvoorbeeld naar smaak paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, gemberpoeder en wat zout en peper.
Bereidingswijze
Stort de bonen en de mais in een vergiet en laat even uitlekken. Verhit vast een flinke hapjespan op laag vuur en laat goed heet worden. Verwarm een scheutje olijfolie en bak het gehakt rul met wat peper, zout en Tex Mex kruiden naar smaak. Zelf gebruikte ik een half zakje waarbij ik de aanwijzingen op de verpakking naast me neerlegde. Gewoon met het gehakt meebakken dus.
Borstel intussen de champignons schoon en snijd in stukken of plakjes. Voeg toe aan het gehakt en bak de champignons een paar minuten mee. Voeg vervolgens de uitgelekte bonen en mais toe en schep regelmatig om, verwarm tot ook de bonen goed verwarmd zijn. Hak intussen een handje peterselie fijn en meng de laatste minuut nog even door het pannetje bonen.
Schep de bonen met de champignons, mais en gehakt op borden of in kommen. Rasp er een flinke laag kaas overheen en strooi er tot slot nog een beetje fijngehakte peterselie over. Je bonen met champignons, mais, gehakt, Tex Mex kruiden en kaas zijn klaar.
Recepten in je mail



