Pannetje bruine bonen met gehakt, rode paprika en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. gehakt, half-om-half
- 800 gr. bruine bonen
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr. jong belegen kaas
- 1 el. tomatenpuree
- 1 groentebouillonblokje
- gerookte paprikapoeder (pimentón)
- peper en zout
- verse peterselie
- olijfolie
- 250 gr. rijst, optioneel*
* Wij aten dit pannetje bruine bonen zo, eventueel kan je rijst toevoegen als je dit net te weinig vindt.
Bereidingswijze
Giet de bruine bonen in een vergiet en laat goed uitlekken. Verwarm intussen een flinke hapjespan voor op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes, pel ook de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak het gehakt samen met de ui en knoflook rul. Kruid het tussendoor met het gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
Snijd intussen de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika vervolgens in reepjes. Als het gehakt mooi bruin is geworden voeg je de reepjes rode paprika toe en bak je deze kort mee. Doe nu de uitgelekte bruine bonen en de tomatenpuree erbij en roer alles goed door elkaar. Verkruimel het bouillonblokje boven de hapjespan en roer alles goed door elkaar met een klein scheutje water.
Zet een deksel op de hapjespan en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur, roer tussendoor af en toe even om. Snijd een handje peterselie fijn en rasp er vlak voor het opdienen nog de kaas overheen. Roer de kaas door de bruine bonen tot deze is gesmolten en strooi er dan de fijngehakte peterselie overheen.
Wil je dit pannetje bruine bonen met gehakt, rode paprika en kaas met rijst eten? Bereid de rijst dan zodra je het pannetje 15 minuten laat pruttelen. Roer de rijst er daarna doorheen of dien apart op.