Pannetje bruine bonen met mais, paprika, krieltjes en gebakken spekjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. krieltjes
- 125 gr. spekreepjes
- 400 gr. Mexico melange (Bonduelle)
- 400 gr. bruine bonen
- 200 gr. worteltjes
- 1 grote ui
- teentje knoflook
- knoflookpoeder
- rozemarijn, gedroogd of vers
- uienpoeder
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Halveer de krieltjes, kook deze 10 minuten met schil. Stort in een vergiet en laat uitlekken. Zet intussen een flinke hapjespan op laag vuur en laat deze goed heet worden.
Pel de ui en snijd deze met een scherp koksmes goed fijn. Pel ook de knoflook en hak fijn. De worteltjes snijd je vervolgens in dunne plakjes. Doe de spekreepjes in de hapjespan en bak deze een paar minuten. Als er wat bakvet in de pan zit voeg je de gesneden ui, knoflook en worteltjes toe. Bak een paar minuten mee en doe er dan de krieltjes bij. Kruid met flink wat uienpoeder en knoflookpoeder. Voeg naar smaak de rozemarijn toe.
Doe vervolgens de bruine bonen en de 'Mexico melange' in het vergiet en laat uitlekken. Voeg toe aan de hapjespan en kruid met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over en verhit nog een paar minuten, schep regelmatig om. Is alles warm? Dan is je pannetje bruine bonen met mais, paprika, krieltjes en gebakken spekjes klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 452 kcal.
- Vetten 13 gr.
- Waarvan verzadigd 4 gr.
- Koolhydraten 53 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 17 gr.
- Eiwitten 18 gr.
- Zout 2.3 gr.
- Natrium 920 mg.