Pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 800 gr. bruine bonen (ca. 500 gr. uitgelekt)
- 250 gr. champignons
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 prei
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 300 gr. rundergehakt
- 150 gr. geraspte jong belegen kaas
- paprikapoeder
- tomatenketchup
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Stort de bruine bonen in een vergiet en laat goed uitlekken. Verhit vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Pel de uien en snijd deze goed fijn. Pel ook de teentjes knoflook en hak fijn met een scherp koksmes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook hier kort in aan tot het bruin begint te worden. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met een flinke snuf paprikapoeder, een scheut tomatenketchup, peper en zout. Rul het gehakt tot het net bruin is.
Snijd tussendoor de paprika's in stukjes. Snijd eerst de bovenkant eraf en verwijder daarna de zaadlijsten en zaadjes. Snijd in repen en vervolgens in kleine blokjes. Bak de gesneden paprika kort mee in de hapjespan. Verwijder de onderkant en groene delen van de prei en halveer de prei in de lengte. Snijd vervolgens in dikke halve ringen. Bak ook de gesneden prei kort mee in de hapjespan.
Borstel vervolgens de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak ook de champignons kort mee in de hapjespan en kruid tussendoor met wat extra peper en zout. Voeg de uitgelekte bruine toe en verwarm terwijl de alles goed omschept. Tot slot strooi je de geraspte kaas erover en roer je alles door tot de kaas is gesmolten.
Serveer je pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignons, gehakt en kaas aan tafel of schep alles op borden. Eet smakelijk!
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 558 kcal.
- Vetten 30 gr.
- Waarvan verzadigd 13 gr.
- Koolhydraten 28 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 14 gr.
- Eiwitten 34 gr.
- Zout 2.2 gr.
- Natrium 880 mg.