Pannetje kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella

Pannetje kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella

Dit pannetje kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella is gebaseerd op een recept van het Voedingscentrum. Het is een makkelijke en erg lekkere maaltijd die ook nog eens razendsnel op tafel staat. Zeker eens proberen dus.

Ik heb zelf nog niet eerder zelf een recept met kapucijners gemaakt. Vroeger als kind at ik het regelmatig, volgens mij met wat aardappeltjes en een stukje vlees. Waarom ik het nooit meer heb gegeten weet ik eigenlijk niet, ik vond ze namelijk altijd best wel lekker.

Dit pannetje met kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella is trouwens een heel ander verhaal. Door wat lekkere kruiden toe te voegen en het te combineren met lekker zachte buffelmozzarella wordt het namelijk een compleet ander gerecht.

Ik ga hier zeker nog eens mee variëren want deze kapucijners zijn me prima bevallen. En ook mijn vriendin en zoontje hebben hier heerlijk van zitten smullen. Wil je het pannetje kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella zelf eens maken dan vind je hier het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. kapucijners
  • 500 gr. sperziebonen
  • 250 gr. chipolataworstjes
  • 4 trostomaten
  • 2 uien
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng een pan met een laagje water aan de kook om zo de sperziebonen in te koken. Zet ook vast een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Doe de kapucijners in een vergiet, spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.

Maak de sperziebonen schoon, verwijder beide uiteinden en snijd of breek deze doormidden. Kook de sperziebonen ongeveer vier minuten en giet ze af. Spoel na met koud water tot ze goed zijn afgekoeld en bewaar voor zo. Laat de buffelmozzarella goed uitlekken en snijd in reepjes, kruid met wat peper en houd apart voor later.

Pel de beide uien en snijd deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de stukjes ui een paar minuten aan. Snijd intussen de chipolataworstjes in stukjes en voeg toe als de ui goed glazig is. Kruid met peper en zout en flink wat Italiaanse kruiden. Bak de worstjes ongeveer vijf minuten en schep regelmatig om.

Doe de uitgelekte kapucijners in de hapjespan en snijd de tomaten in blokjes, voeg ook deze toe aan de hapjespan. Doe er tenslotte ook de voorgekookte sperziebonen bij en verwarm alles nog vijf minuten terwijl je alles goed om blijft scheppen. Als alles goed warm is scheur je er de reepjes mozzarella boven en verdeel je er wat gesnipperde basilicum over.

Zet de pan op een pannenzetter in het midden op tafel. Schep de kapucijners met de sperziebonen, worstjes, blokjes tomaat en mozzarella op de borden.

Als je goed op hebt gelet zie je trouwens dat ik de mozzarella niet op de foto heb staan. Deze was ik in eerste instantie vergeten en heb ik er later op de borden overheen gedaan. De borden waren toen al zo leeg gegeten dat ik daar maar geen foto van heb gemaakt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pannetje kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pannetje kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pannetje kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pannetje kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pannetje kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella'