Pannetje kapucijners met sperziebonen, worstjes en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. kapucijners
- 500 gr. sperziebonen
- 250 gr. chipolataworstjes
- 4 trostomaten
- 2 uien
- 1 bol buffelmozzarella
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- verse basilicum
- olijfolie
Bereidingswijze
Breng een pan met een laagje water aan de kook om zo de sperziebonen in te koken. Zet ook vast een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Doe de kapucijners in een vergiet, spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
Maak de sperziebonen schoon, verwijder beide uiteinden en snijd of breek deze doormidden. Kook de sperziebonen ongeveer vier minuten en giet ze af. Spoel na met koud water tot ze goed zijn afgekoeld en bewaar voor zo. Laat de buffelmozzarella goed uitlekken en snijd in reepjes, kruid met wat peper en houd apart voor later.
Pel de beide uien en snijd deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de stukjes ui een paar minuten aan. Snijd intussen de chipolataworstjes in stukjes en voeg toe als de ui goed glazig is. Kruid met peper en zout en flink wat Italiaanse kruiden. Bak de worstjes ongeveer vijf minuten en schep regelmatig om.
Doe de uitgelekte kapucijners in de hapjespan en snijd de tomaten in blokjes, voeg ook deze toe aan de hapjespan. Doe er tenslotte ook de voorgekookte sperziebonen bij en verwarm alles nog vijf minuten terwijl je alles goed om blijft scheppen. Als alles goed warm is scheur je er de reepjes mozzarella boven en verdeel je er wat gesnipperde basilicum over.
Zet de pan op een pannenzetter in het midden op tafel. Schep de kapucijners met de sperziebonen, worstjes, blokjes tomaat en mozzarella op de borden.
Als je goed op hebt gelet zie je trouwens dat ik de mozzarella niet op de foto heb staan. Deze was ik in eerste instantie vergeten en heb ik er later op de borden overheen gedaan. De borden waren toen al zo leeg gegeten dat ik daar maar geen foto van heb gemaakt.