
Pannetje rijst met bonen, paprika, ananas en rozijnen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. rijst
- 400 gr. bonenmix
- rode paprika
- gele paprika
- groene paprika
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 6 bosuitjes
- 225 gr. ananasblokjes, op siroop
- handje rozijnen
- peper en zout
- chilivlokken
- olijfolie
- chilisaus, optie
Bereidingswijze
Zet een ruime pan op het water, breng hierin een flinke laag water aan de kook. Bereid vervolgens de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst af en bewaar in de pan maar van het vuur af. In de tussentijd bereid je de rest van het rijstpannetje. Verwarm ook een grote hapjespan of een wok op laag vuur, deze moet zo goed heet zijn.
Snijden en roerbakken
Pel eerst de uien en snijd deze in stukjes. Plet hierna de teentjes knoflook, verwijder het velletje en hak fijn. Verhit een scheutje olie in de hapjespan en roerbak de ui en knoflook. Snijd intussen de drie paprika's in stukjes. Verwijder eerst de bovenkant en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Vervolgens snijd je de paprika's in stukjes. Voeg toe aan de pan en roerbak kort mee.
Voeg de bonen toe
Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Als de paprika een paar minuten in de pan zit voeg je de uitgelekte bonen toe. Kruid nu met peper, zout en chilivlokken naar smaak. Schep alles goed om tot ook de bonen goed warm zijn. Laat intussen de ananas uitlekken, snijd de blokjes indien nodig wat kleiner. Voeg de ananas en rozijnen toe aan de pan en schep nog kort om.
En de rijst
Nu schep je de gekookte rijst in de pan en schep je alles goed door elkaar. Zet het vuur wat hoger en verhit alles nog twee minuten terwijl je om blijft scheppen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en roer ze er door. Serveer nu de rijst met bonen, paprika, ananas en rozijnen. Doe er op de borden eventueel nog wat chilisaus over.
Recepten in je mail



Voedingswaarden per persoon
- Energie 477 kcal.
- Vetten 3 gr.
- Waarvan verzadigd 1 gr.
- Koolhydraten 89 gr.
- Waarvan suikers 25 gr.
- Vezels 13 gr.
- Eiwitten 15 gr.
- Zout 1.2 gr.
- Natrium 480 mg.