Pannetje rijst met bonen, paprika, ananas en rozijnen

Pannetje rijst met bonen, paprika, ananas en rozijnen

Dit pannetje rijst met bonen, paprika, ananas en rozijnen zou mijn moeder ‘een prutpotje’ noemen. Prutpotjes zijn maaltijden met wat je over hebt. Ik maakte dit pannetje rijst ook met wat ik toevallig in huis had. Vooral omdat we geen boodschappen hadden gedaan. En we moesten toch iets op tafel zetten. Vandaar dit ‘prutpotje’.

Terwijl de rijst kookte roerbakte ik de paprika en ui. Hierna deed ik de bonen erbij en aan het einde nog wat stukjes ananas en een handje rozijnen. Toen ook de rijst gaar was roerde ik alles door elkaar en konden we aan tafel. Het is een erg makkelijk en eenvoudig maaltje. Maar omdat het ons goed smaakte deel ik het graag met je! Het recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. rijst
  • 400 gr. bonenmix
  • rode paprika
  • gele paprika
  • groene paprika
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 6 bosuitjes
  • 225 gr. ananasblokjes, op siroop
  • handje rozijnen
  • peper en zout
  • chilivlokken
  • olijfolie
  • chilisaus, optie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op het water, breng hierin een flinke laag water aan de kook. Bereid vervolgens de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst af en bewaar in de pan maar van het vuur af. In de tussentijd bereid je de rest van het rijstpannetje. Verwarm ook een grote hapjespan of een wok op laag vuur, deze moet zo goed heet zijn.

Snijden en roerbakken

Pel eerst de uien en snijd deze in stukjes. Plet hierna de teentjes knoflook, verwijder het velletje en hak fijn. Verhit een scheutje olie in de hapjespan en roerbak de ui en knoflook. Snijd intussen de drie paprika's in stukjes. Verwijder eerst de bovenkant en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Vervolgens snijd je de paprika's in stukjes. Voeg toe aan de pan en roerbak kort mee.

Voeg de bonen toe

Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Als de paprika een paar minuten in de pan zit voeg je de uitgelekte bonen toe. Kruid nu met peper, zout en chilivlokken naar smaak. Schep alles goed om tot ook de bonen goed warm zijn. Laat intussen de ananas uitlekken, snijd de blokjes indien nodig wat kleiner. Voeg de ananas en rozijnen toe aan de pan en schep nog kort om.

En de rijst

Nu schep je de gekookte rijst in de pan en schep je alles goed door elkaar. Zet het vuur wat hoger en verhit alles nog twee minuten terwijl je om blijft scheppen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en roer ze er door. Serveer nu de rijst met bonen, paprika, ananas en rozijnen. Doe er op de borden eventueel nog wat chilisaus over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pannetje rijst met bonen, paprika, ananas en rozijnen'
Afbeelding bij 'Pannetje rijst met bonen, paprika, ananas en rozijnen'
Afbeelding bij 'Pannetje rijst met bonen, paprika, ananas en rozijnen'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 477 kcal.
  • Vetten 3 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 89 gr.
  • Waarvan suikers 25 gr.
  • Vezels 13 gr.
  • Eiwitten 15 gr.
  • Zout 1.2 gr.
  • Natrium 480 mg.