Panzanella met gegrilde groenten, komkommer, tomaatjes en buffelmozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 100 gr. veldsla
- 1 bol buffelmozzarella
- 250 gr. ciabatta, afbakbrood
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 250 gr. kastanjechampignons
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- oregano, gedroogd
- grof zeezout
- peper
- olijfolie
Bereidingswijze
Bak de ciabatta vooraf volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet hierna de oven op 200 graden. Zet een bakplaat klaar die je bekleed met bakpapier. Snijd de courgette in reepjes en verdeel over de bakplaat. De gele paprika snijd je in blokjes, ook deze verdeel je over de bakplaat. Pel de rode ui en snijd in partjes, doe op de bakplaat. Pel de tenen knoflook en snijd in reepjes en doe op de bakplaat. Tot slot borstel je de champignons schoon. Halveer de grotere champignons en verdeel ook deze over de bakplaat.
Gril de groenten en het brood
Sprenkel er ruim olijfolie over en kruid met peper, grof zeezout en oregano naar smaak. Gril de groenten ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep alles halverwege goed om. Intussen snijd je de ciabatta in plakken en daarna in blokjes. Doe in een mengkom met wat grof zeezout, een scheut olijfolie en oregano. Schep alles goed door elkaar. Pak een tweede bakplaat en leg ook hier wat bakpapier op. Verdeel de blokjes brood over de bakplaat. Schuif de bakplaat na tien minuten in de oven. Tegelijk met het husselen van de groenten. De bakplaat met groenten houd je boven, de plaat met brood schuif je eronder.
Maak de rest van de salade
Verdeel de veldsla over vier borden. Snijd de komkommer in reepjes of plakjes. De cherrytomaatjes halveer je. Laat de buffelmozzarella even uitlekken en snijd in plakken. Als de groenten en het brood klaar zijn haal je deze uit de oven. Verdeel wat van het brood over de veldsla. Hier verdeel je de gegrilde groenten over. Daar verdeel je tot slot de rest van het brood over. Doe er vervolgens de gesneden komkommer en tomaatjes bij.
Leg op ieder bord een paar plakken buffelmozzarella. Sprenkel er nog wat olijfolie over en draai er nog wat peper op. Garneer eventueel met wat verse basilicum en je panzanella is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 486 kcal.
- Vetten 21 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 46 gr.
- Waarvan suikers 15 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 23 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.