Pappardelle met spinazie a la crème en knoflook-garnaaltjes

Pappardelle met spinazie a la crème en knoflook-garnaaltjes

Pastamaaltijden worden bij ons regelmatig gemaakt als we snel iets lekker op tafel willen hebben. Zo maakte ik laatst deze heerlijke pappardelle met spinazie a la crème en knoflook-garnaaltjes. Een erg lekker pastagerecht waar ik nog geen 25 minuten mee bezig ben geweest.

Pappardelle is een pastasoort die bestaat uit lange dikke linten, de oorsprong ligt waarschijnlijk in Toscane. Als je trouwens liever een ander soort pasta wilt gebruiken moet je dat zeker doen. Onze zoon is fan van slierten dus daarom kies ik vaak voor tagliatelle of pappardelle. Wil je deze lekkere pasta zelf eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pappardelle
  • 600 gr. bladspinazie
  • 1 gele paprika
  • 250 gr. garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gr. crème fraiche
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan met ruim kokend water klaar om zo de pasta in te bereiden. Zet ook een grote hapjespan of een wok op laag vuur voor de bladspinazie. Zet tenslotte een koekenpan op laag vuur voor de knoflookgarnaaltjes.

Spoel de bladspinazie eventueel af en laat deze goed uitlekken. Snijd de bladspinazie in grove stukken met een koksmes en bewaar in een vergiet voor zo. Verwijder de bovenkant van de gele paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in acht parten en vervolgens in reepjes, bewaar voor zo. Pel één teen knoflook en hak goed fijn.

Weeg tussendoor de pappardelle of andere pasta af en bereid deze zoals aangeveven op de verpakking. De gedroogde pappardelle moest zes minuten koken en bracht ik aan de kook op het moment dat ik de spinazie bereidde. Giet de pappardelle af in een vergiet, doe terug en roer er een scheutje olijfolie door. Houd warm voor zo.

Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan of wok en bak hier de fijngesneden knoflook en de reepjes paprika kort in aan. Kruid met peper en zout en voeg beetje bij beetje de bladspinazie toe. Roer steeds om op middelhoog vuur tot alle spinazie is geslonken. Schep er de crème fraiche bij, kruid naar smaak met Italiaanse kruiden en schep regelmatig om. Als de crème fraiche volledig is gemengd met de spinazie en paprika kan je het vuur wat lager zetten.

Pel intussen het tweede teentje knoflook en hak ook deze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de knoflook en garnalen een paar minuten. Kruid met wat versgemalen peper en schep regelmatig om tot ze goed warm zijn.

Schep de pappardelle op de borden en schep hier de spinazie a la crème overheen of naast. Schep er de knoflookgarnaaltjes bij en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Kruid met wat versgemalen peper, strooi er wat blaadjes verse basilicum overheen en besprenkel tenslotte met wat olijfolie. Je pappardelle met spinazie a la crème en knoflookgarnaaltjes is nu klaar, buon appetito!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pappardelle met spinazie a la crème en knoflook-garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Pappardelle met spinazie a la crème en knoflook-garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Pappardelle met spinazie a la crème en knoflook-garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Pappardelle met spinazie a la crème en knoflook-garnaaltjes'