Pasta met allerlei geroosterde groenten en zalm uit de oven
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta
- 2 moten zalm
- 1 trostomaat
- 2 takjes rozemarijn
- verse basilicum
- peper
- grof zeezout
- olijfolie
Knoflooktomaten
- 4 trostomaten
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- peper
- grof zeezout
- Italiaanse kruiden
- 6 takjes rozemarijn
Gegrilde paprika
- 2 paprika's
- olijfolie
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
Gevulde portobello's
- 4 portobello's
- Parmezaanse kaas
- peper
- grof zeezout
- olijfolie
Maiskolven
- 4 maiskolven
- klontje roomboter
- grof zeezout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een grote bakplaat klaar. Zet ook vast een pan ruim water op het vuur en breng aan de kook, hier bereid je zo de pasta in.
Pak een ovenschaal en leg hier de moten zalm in. Snijd een trostomaat in plakjes en verdeel de tomaat over de zalm. Kruid de zalm met peper en zout en sprenkel er flink wat olijfolie overheen. Leg op ieder stuk zalm een takje rozemarijn en laat staan voor zo. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking, zorg dat deze ongeveer klaar is als ook de oventijd voorbij is.
Bereid alle groenten voor en verdeel deze over de bakplaat, de maiskolven leg je verpakt in aluminiumfolie op het rooster. Hieronder vind je de beschrijving voor ieder component, zo kan je zelf kiezen welke je gaat maken.
Knoflooktomaten
Pel de twee tenen knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de trostomaten in vier parten en verdeel deze over de bakplaat, zorg dat beide platte zijden bovenaan zitten. Druk in ieder snijvlak een plakje knoflook, in totaal dus twee per tomaatpartje. Kruid met wat peper, grof zeezout en Italiaanse kruiden en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de takjes rozemarijn over de tomaat.
Gegrilde paprika
Snijd de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd iedere paprika in acht parten en ieder part in drie repen. Verdeel de repen paprika over de bakplaat waarbij de gladde kant boven ligt. Kruid met peper, grof zeezout en Italiaanse kruiden en sprenkel er wat olijfolie overheen.
Gevulde portobello's
Draai de stelen uit de portobello's en leg ze met de open kant naar boven. Kruid de portobello's met flink wat peper en een beetje grof zeezout. Rasp er nu flink wat Parmezaanse kaas boven en sprenkel er tenslotte nog wat olijfolie overheen.
Maiskolven met boter en grof zeezout
Leg vier stukken aluminiumfolie klaar waarin je de maiskolven zo verpakt. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en leg iedere maiskolf op een stuk aluminiumfolie. Snijd de roomboter in dunne blokjes en verdeel over de maiskolven. Gooi er flink wat grof zeezout over en vouw ieder vel aluminiumfolie dicht.
Grillen
Zorg dat het ovenrooster op de onderste positie zit, zet hier de ovenschaal met de zalm op. Leg de ingepakte maiskolven ook op het rooster met de dichtgeklapte kanten aan de bovenkant. Schuif de bakplaat met de knoflooktomaten, rode paprika en de portobello's in de oven op de middelste positie of eentje hoger als dit niet uitkomt met de ovenschaal.
Laat de bakplaat met de groenten, de maiskolven en de zalm 20 minuten garen in de oven. Schep de bereide pasta op de borden en verdeel de knoflooktomaten, de gegrilde paprika en de portbello's naast de pasta. Snipper wat verse basilicum en strooi over de knoflooktomaten en paprika, sprenkel er nog wat olijfolie over.
Snijd de moten zalm doormidden en leg naast de pasta. Vouw voorzichtig de pakjes met de maiskolven open en leg de kolven op de borden, giet de gesmolten boter uit het aluminiumfolie over de kolven.