Pasta met auberginesaus en krokante parmaham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pastaschelpjes
- 75 gr. parmaham (8 plakken)
- 2 aubergines
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 200 gr. mascarpone
- 3 teentjes knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes salie
- 1 el. tomatenpuree
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 180 graden en leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking, laat uitlekken in een vergiet en doe terug in de pan. Roer even om met wat olijfolie en laat de pasta van het vuur af staan voor zo. Ik gebruik zelf trouwens pastaschelpjes omdat de saus hier goed in kan trekken, maar kies gewoon de pasta die je zelf het lekkerst vindt.
Verdeel de plakken parmaham over je ovenplaat en doe deze ongeveer 8 minuten in de oven. Haal de plaat daarna uit de oven en laat de parmaham helemaal afkoelen, zo wordt deze lekker krokant.
Snijd de aubergines in blokjes en de paprika in reepjes. Pel de uien en snijd deze in grove partjes, pel ook de knoflook en snijd deze goed fijn. Ris de rozemarijn en salie van de takjes en snijd ook deze goed fijn.
Verhit een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit hier de ui, knoflook, rozemarijn en salie in. Voeg daarna de gesneden aubergines en paprika toe en bak deze zo'n 5 minuten mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak ook deze nog kort mee. Tenslotte voeg je de mascarpone toe en roert deze goed met de andere ingrediënten tot je een mooie romige saus hebt.
Rasp er naar smaak Parmezaanse kaas door en breng verder op smaak met wat versgemalen peper en zout. Serveer de pasta met daaroverheen de auberginesaus en leg daar de plakjes krokante parmaham bij.
Tip: leg een houten spaan tussen de pan en het deksel als je de pasta kookt, zo loopt deze niet over tijdens het koken.