Pasta met broccoliroosjes, champignons in roomsaus en gegrilde zalm
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 grote stronk broccoli
- 250 gr. kastanjechampignons
- 350 gr. verse pasta (bv. spaghetti, tagliatelle of tagliolini)
- 4 zalmfilets
- 150 ml. kookroom
- olijfolie
- peper en zout
- 3 takjes rozemarijn
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verwarm vast een grillpan en een hapjespan op laag vuur. Zet ook een kookpan met een laagje kokend water én een grote pan met ruim kokend water klaar.
Snijd de roosjes van de broccoli en probeer deze zo klein mogelijk te houden. Snijd de champignons in plakjes en ris de rozemarijn van de takjes en hak deze goed fijn.
Kook de broccoliroosjes zo'n 6 minuten in een laagje kokend water en spoel in een vergiet onder de koude kraan. Doe ze terug in de pan en laat op laag vuur zonder water weer warm worden. Schep af en toe om zodat ze niet aanbranden.
Bak terwijl de broccoli staat te koken de champignons een paar minuten met wat peper, zout en de helft van de rozemarijn in de hapjespan. Als de champignons zijn gebakken voeg je de kookroom toe en roert alles even door elkaar. Laat op laag vuur langzaam wat indikken en hou apart voor zo.
Kook intussen ook de pasta in ruim kokend water in zo'n 4 minuten gaar en spoel in een vergiet onder de koude kraan. Doe de pasta terug in de pan met een scheutje olijfolie en hussel door elkaar, zet terug op laag vuur zodat de pasta weer warm wordt.
Smeer de zalm in met olijfolie en bestrooi met wat peper, zout en de rest van de rozemarijn. Bak de zalm in zo'n 2 tot 3 minuten per kant op de hete grillpan. De buitenkant mag krokant worden, de binnenkant moet lekker zacht blijven.
Serveer de pasta met de broccoliroosjes, schep er wat champignons over en leg er een lekker stuk zalmfilet naast. Rasp er eventueel nog wat parmezaanse kaas over en giet nog een klein scheutje olijfolie over de pasta.