Pasta met courgette, champignons, spekreepjes en veldsla
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. volkoren spaghetti
- 2 courgettes
- 250 gr. kastanjechampignons
- 250 gr. spekreepjes
- 85 gr. veldsla
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Breng in een ruime kookpan een flinke laag water aan de kook. Bereid hier de spaghetti in zoals aan wordt gegeven op de verpakking, meestal kook je deze 10 minuten. Giet de pasta af in een vergiet en doe terug in de pan. Laat van het vuur staan en schep om met een beetje olijfolie. Als je een andere pasta kiest voor bij de courgette, champignons en spekjes bereid je alles op dezelfde manier.
Als de pasta kookt verhit je een hapjespan op laag vuur. Snijd de (kastanje)champignons in kwarten en bak kort op middelhoog vuur. Kruid met wat peper en zout en doe er dan de spekreepjes bij. Snijd intussen met een scherp koksmes de courgette in kleine blokjes, bak deze een paar minuten mee. Kruid naar smaak met Italiaanse kruiden en doe er wat extra olijfolie bij. Schep goed om en rasp er met een fijne rasp wat Parmezaanse kaas over. Schep nog een keer goed om.
Verdeel de veldsla over vier borden. Verdeel daar de pasta over die inmiddels een klein beetje is afgekoeld. Schep de champignons, courgette en gebakken spekjes over de pasta. Rasp er met een grove rasp naar smaak Parmezaanse kaas over. Maak af met een klein scheutje olijfolie en je pasta met courgette is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 790 kcal.
- Vetten 44 gr.
- Waarvan verzadigd 14 gr.
- Koolhydraten 54 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 38 gr.
- Zout 3.35 gr.
- Natrium 1340 mg.