Pasta met courgette, champignons, spekreepjes en veldsla

Pasta met courgette, champignons, spekreepjes en veldsla

Van de week maakte ik weer eens deze pasta met courgette, champignons, spekreepjes en veldsla. Het is een recept dat ik regelmatig op tafel zet omdat het lekker snel klaar is. Ik zag dat ik het nog niet eerder op Kookidee heb gedeeld dus daar wordt het de hoogste tijd voor. Omdat courgette van zichzelf niet veel smaak heeft koos ik ervoor om bij deze pasta ook spekreepjes mee te bakken. Samen met de Italiaanse kruiden geeft dit het gerecht toch een lekkere smaak.

Ik koos er deze keer trouwens voor om volkoren spaghetti te gebruiken. Maar je kan ook een andere pasta kiezen bij dit recept met courgette, champignons en spekjes. Volkoren spaghetti heeft meestal niet mijn voorkeur maar in dit recept kan het prima. De veldsla zorgt ervoor dat het nog een beetje een ‘frisse smaak’ heeft. De Parmezaanse kaas maakt het geheel af. Zelf giet ik er op het bord altijd nog een klein scheutje olijfolie over. Iets wat ik eigenlijk bij ieder recept met pasta doe.

Ook maken?

Krijg je ook zin om deze pasta met courgette, champignons, spekreepjes en veldsla te maken? Dan vind je hier het snelle recept. Je hebt dit al in 20 minuten op tafel staan. Ideaal als je snel iets lekkers op tafel wil zetten dus.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. volkoren spaghetti
  • 2 courgettes
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 250 gr. spekreepjes
  • 85 gr. veldsla
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime kookpan een flinke laag water aan de kook. Bereid hier de spaghetti in zoals aan wordt gegeven op de verpakking, meestal kook je deze 10 minuten. Giet de pasta af in een vergiet en doe terug in de pan. Laat van het vuur staan en schep om met een beetje olijfolie. Als je een andere pasta kiest voor bij de courgette, champignons en spekjes bereid je alles op dezelfde manier.

Als de pasta kookt verhit je een hapjespan op laag vuur. Snijd de (kastanje)champignons in kwarten en bak kort op middelhoog vuur. Kruid met wat peper en zout en doe er dan de spekreepjes bij. Snijd intussen met een scherp koksmes de courgette in kleine blokjes, bak deze een paar minuten mee. Kruid naar smaak met Italiaanse kruiden en doe er wat extra olijfolie bij. Schep goed om en rasp er met een fijne rasp wat Parmezaanse kaas over. Schep nog een keer goed om.

Verdeel de veldsla over vier borden. Verdeel daar de pasta over die inmiddels een klein beetje is afgekoeld. Schep de champignons, courgette en gebakken spekjes over de pasta. Rasp er met een grove rasp naar smaak Parmezaanse kaas over. Maak af met een klein scheutje olijfolie en je pasta met courgette is klaar.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met courgette, champignons, spekreepjes en veldsla'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, champignons, spekreepjes en veldsla'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, champignons, spekreepjes en veldsla'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, champignons, spekreepjes en veldsla'
Afbeelding bij 'Pasta met courgette, champignons, spekreepjes en veldsla'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 790 kcal.
  • Vetten 44 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 54 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 38 gr.
  • Zout 3.35 gr.
  • Natrium 1340 mg.