Pasta met courgette, pancetta en Parmezaanse kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti*
- 2 grote courgettes (ca. 650 gr.)
- 1 teen knoflook
- 100 gr. pancetta, plakjes
- Parmezaanse kaas
- 2 el. olijfolie + extra
- peper en zout
- verse basilicum
* Spaghetti, tagliatelle, farfalle... kies gewoon de pasta die je lekker vindt. Kies in ieder geval niet voor een holle pasta. Dit recept heeft namelijk geen saus die erin kan trekken.
Bereidingswijze
Boen de courgettes schoon. Rasp deze met schil boven een grote kom. Gebruik hiervoor een grove keukenrasp. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Zelf gebruikte ik verse spaghetti. Deze hoeft slechts 4 minuten te koken. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
Bereid de courgette
Zet een flinke hapjespan op laag vuur. Pel een teen knoflook. Verhit twee eetlepels olijfolie in de pan en leg hier de teen knoflook in. Voeg alle geraspte courgette toe en kruid met peper en zout. Laat dit ongeveer vijf minuten op het vuur staan. Schep regelmatig om en verwijder aan het einde de teen knoflook.
Doe er nu de uitgelekte pasta en een scheutje van het kookwater bij. Zet het vuur nu hoog en bak nog zo'n twee minuten. Schep steeds om tot alles goed is gemengd.
Serveren
Schep de pasta met de courgette op de borden. Rasp er nu ruim verse Parmezaanse kaas over. Scheur de pancetta in stukjes en verdeel over de borden. Scheur of snijd een handje verse basilicum in stukjes. Verdeel over de borden. Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie overheen. Je pasta met courgette, pancetta en Parmezaanse kaas is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 480 kcal.
- Vetten 15 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 62 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 21 gr.
- Zout 1.7 gr.
- Natrium 680 mg.