Pasta met courgette, zalm, rucola en basilicum-tomaatjes in olijfolie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. farfalle
- 2 courgettes
- moot zalm, ca. 300 gr.
- 400 gr. cherrytomaatjes
- 2 tenen knoflook
- 75 gr. rucola
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
- grof zeezout
- Italiaanse kruiden
- verse basilicum
Bereidingswijze
Snijd de courgette in dikke plakken en vervolgens in repen. Hierna snijd je de courgette in blokjes. Laat een tijdje staan in een vergiet. Pel intussen twee teentjes knoflook. Zet een grote hapjespan op het vuur en verhit hierin een laagje olijfolie. Voeg de tenen knoflook in hun geheel toe en doe er de courgette bij. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak.
Bak de courgette tot deze een beetje begint te kleuren. Rasp er heel fijn Parmezaanse kaas over en schep door elkaar. Haal de pan van het vuur en laat staan voor zo.
Snijd in de tussentijd de moot zalm in blokjes. Probeer ze ongeveer net zo groot als de courgetteblokjes te snijden. Zet een koekenpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Haal de teentjes knoflook uit de pan met courgette en doe in de koekenpan. Doe er de in blokjes gesneden zalm bij en kruid met peper en zout. Bak de zalm ongeveer vier minuten op middelhoog vuur en schep steeds om. Haal de teentjes knoflook eruit en schep de blokjes zalm door de courgette.
Maak de tomaatjes en pasta
Zet nu een grote pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de farfalle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat een minuutje uitlekken. Schep om met wat olijfolie en voeg dan toe aan de courgette en zalm. Schep alles goed door elkaar.
Als de pasta kookt maak je de basilicum-tomaatjes in olijfolie. Snijd de tomaatjes in vieren en doe in een kom. Neem een handje verse basilicum en hak deze fijn met een scherp koksmes. Doe de basilicum bij de tomaatjes en doe er ruim olijfolie en grof zeezout bij. Schep goed om en bewaar voor zo.
Serveer de farfalle
Verdeel de rucola over vier borden. Sprenkel er ruim olijfolie over en rasp er grof Parmezaanse kaas over. Schep er vervolgens de farfalle met courgette en zalm over. Verdeel tot slot de basilicum-tomaatjes in olijfolie over de borden. Eet smakelijk!
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 591 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 52 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 34 gr.
- Zout 1.7 gr.
- Natrium 680 mg.