
Pasta met gebakken courgette, prei, rode paprika en zalm
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. spaghetti
- 2 zalmmoten, ca. 250 gr. per stuk
- 2 courgettes
- 2 preien
- 1 rode paprika
- 3 teentjes knoflook
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet een flinke pan op het vuur met ruim water en breng aan de kook. Verwarm ook vast een koekenpan en een ruime hapjespan op laag vuur. Boen de courgettes schoon en verwijder beide uiteinden, snijd de courgette in repen en vervolgens in blokjes. Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei vervolgens in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in halve ringetjes, snijd ze niet te dun. Doe de gesneden groenten bij elkaar in een vergiet en spoel even af onder de kraan, laat kort uitlekken.
Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika vervolgens in repen en daarna in kleinere blokjes. Plet de teentjes knoflook met een koksmes en pel, hak vervolgens goed fijn.
Verhit wat olijfolie in de koekenpan en kruid de zalmfilet aan beide kanten met peper en zout. Bak de zalmfilet aan één kant een minuutje aan op hoog vuur en draai het vuur lager. Bak de zalmfilet nu ongeveer vijf minuten en laat rustig in de pan liggen. Draai de zalmfilets na vijf minuten om en bak nog zo'n drie minuten.
Zodra je de zalmfilet in de koekenpan hebt gelegd verwarm je een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak de knoflook hier kort in aan tot je deze begint te ruiken, doe er daarna de rode paprika bij en bak een minuutje mee. Voeg de rest van de groenten en Italiaanse kruiden naar smaak toe en bak op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en kruid eventueel met wat peper en zout.
Bereid intussen de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan met een klein scheutje olijfolie. Roer even door elkaar en houd warm met het deksel op de pan, het vuur hoef je niet aan te laten aangezien de groenten en zalm ook zo klaar zijn.
Schep de spaghetti op de borden en schep hier de gebakken courgette, prei en rode paprika overheen. Snijd de moten zalm doormidden en verdeel over de borden. Doe er naar smaak wat blaadjes verse basilicum op en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Sprenkel er tot slot nog een beetje olijfolie over en maal er een klein beetje peper overheen.
Recepten in je mail



