Pasta met gegrilde courgette, champignons, paprika en rozemarijn-kip
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 250 gr. champignons
- 6 lenteuitjes
- 300 gr. kippendijfilet
- 4 takjes rozemarijn
- peper en zout
- olijfolie
- verse basilicum
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden, zet een flinke bakplaat klaar en zet ook vast een flinke pan water op het vuur.
Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes, verdeel over de bakplaat. Snijd de bovenkant van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in vieren. Snijd hier vervolgens mooie reepjes van en verdeel deze over de bakplaat.
Maak de champignons even schoon met een borsteltje en verdeel over de bakplaat, grote champignons kan je eventueel halveren. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en strooi over de bakplaat. Ris nu de naaldjes van twee takjes rozemarijn, hak deze goed fijn met een koksmes en strooi over de bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie en strooi er wat grof zeezout over.
Snijd de kippendij in blokjes en doe in een mengkom, sprenkel hier ruim olijfolie over en kruid met versgemalen peper en zout. Ris de naaldjes van de overige takjes rozemarijn, hak goed fijn en doe bij de mengkom. Schep alles goed door elkaar en verdeel de stukjes kip over de bakplaat. Schuif deze 25 minuten in je voorverwarmde oven, haal er na tien minuten even uit om alles om te scheppen en zet weer terug.
Kook intussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet af. Doe de pasta terug in de pan en sprenkel er wat olijfolie door, roer door elkaar en houd warm met de deksel op de pan. Schep af en toe even door elkaar.
Controleer na 25 minuten of de kip goed gaar is door één stukje even door te snijden. Als de kip gaar is haal je de bakplaat uit de oven en serveer je de pasta op de borden. Schep er de gegrilde groenten en rozemarijn-kip over, snipper wat blaadjes basilicum boven je bord en sprenkel er nog wat goede olijfolie over. Eventueel nog een klein beetje peper en klaar is je snelle pastamaaltijd, buon appetito.