Pasta met gegrilde courgette, tomaatjes en chorizo
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti
- 1 chorizo (ca. 200 gr.)
- 2 courgettes
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- paar blaadjes salie
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden en zet vast een bakplaat klaar. Gebruik liever geen bakpapier. Breng ook vast een flinke pan water aan de kook om zo de pasta in te bereiden.
Maak de courgette schoon en snijd deze in dunne plakjes. Doe de plakjes in een vergiet en strooi er wat zout over. Hussel goed door elkaar en laat vijf minuten staan. Zo trekt het vocht er deels uit waardoor de courgette beter uit de oven komt. Dep de courgette droog en verdeel over de bakplaat, bestrooi met wat peper.
Snijd de rode paprika in reepjes, de ui in partjes en de knoflook in heel dunne plakjes. Verdeel de gesneden groenten over de plakjes courgette. Hak de blaadjes salie goed fijn en strooi over de bakplaat. Snij de chorizo in dunne plakjes en verdeel over de bakplaat. Leg tenslotte de tomaatjes op de bakplaat en besprenkel met flink wat olijfolie. Schuif 20 minuten in de oven.
Bereid intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta vervolgens uitlekken, doe terug in de pan en sprenkel er wat olijfolie over. Roer even goed door elkaar en hou warm voor zo.
Verdeel als de gegrilde groenten klaar zijn de pasta over de borden. Schep er wat van de gegrilde groenten, tomaatjes en chorizo over en serveer direct.