Pasta met gehakt, courgette, prei, paprika en gesmolten kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta, bv. spaghetti
- 400 gr. tomatensaus
- 300 gr. rundergehakt
- 250 gr. champignons
- 1 courgette
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el. tomatenpuree
- 150 gr. kaas, geraspt
- Parmezaanse kaas
- basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook om zo de pasta in te bereiden. Zet ook vast een flinke hapjespan of eventueel een wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet daarna af. Roer om met wat olijfolie en houd warm voor zo.
Pel intussen de ui en snijd deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en voeg hier de ui en tomatenpuree aan toe. Kruid met peper en zout en bak een paar minuten tot de ui glazig wordt. Pel intussen de teentjes knoflook en hak zo fijn mogelijk, voeg de knoflook met het gehakt toe aan de hapjespan. Kruid met wat peper en zout en bak het gehakt rul.
Snijd de onderkant van de prei en snij de prei vervolgens in ringetjes, voeg toe aan de hapjespan en bak kort mee. Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd vervolgens in stukjes en voeg toe aan de hapjespan. Schep alles goed om en verwarm een paar minuten mee.
Borstel nu de champignons schoon en snijd deze in plakjes, voeg toe aan de pan en kruid weer met wat peper. Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd de courgette vervolgens in kleine blokjes. Voeg ook de courgette toe aan de pan en doe de tomatensaus erbij. Schep alles goed door elkaar en wacht tot de tomatensaus begint te pruttelen.
Doe nu de geraspte kaas bij de saus en roer goed door elkaar. Trek af en toe je lepel uit de saus en kijk of er draden blijven hangen, dan is je saus klaar. Schep de pasta op de borden en schep er de saus met gehakt, courgette, prei, paprika en gesmolten kaas over. Pluk wat verse basilicum en verdeel over de borden, sprenkel er nog wat olijfolie overheen en draai er wat extra peper over. Naar wens kan je er nog een beetje Parmezaanse kaas over raspen.