Pasta met groenten en in pesto gebakken champignons en kip
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta, bv. pipe rigate
- 400 gr. tomatenblokjes uit pak
- 300 gr. kippendijfilet
- 250 gr. champignons
- 200 gr. bospeen
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl. groene pesto
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
- basilicum
Bereidingswijze
Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook, bereid hierin de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm ook een flinke hapjespan en een grote hapjes- of koekenpan op laag vuur. De ene gebruik je voor de groenten en tomatensaus, de tweede voor de champignons en kip met pesto. Laat de pasta na bereiding goed uitlekken en bewaar voor zo.
Groenten en tomatensaus
Snijd eerst alle groenten in stukjes. Van de prei verwijder je de onderkant en de groene bladen, hierna snijd je de prei in de lengte doormidden. Vervolgens snijd je de prei in dunne ringetjes. Boen de bospeen schoon en verwijder het loof en de onderkant. Snijd hierna de wortels in dunne reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Ook de courgette snijd je in kleine blokjes.
Van de paprika snijd je de bovenkant waarna je de zaadlijsten en zaadjes verwijderd. De paprika snijd je hierna in reepjes. Pel tot slot de ui en snijd deze in vier parten, de partjes snijd je daarna in stukjes. Hussel alle groenten door elkaar en verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak de groenten in ongeveer zes minuten gaar en kruid met ruim peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg de tomatenblokjes toe en laat pruttelen op laag vuur.
Champignons en kip
Snijd de kippendij in blokjes en de champignons doormidden, grote champignons kan je in vieren snijden. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en doe hier de kip en groene pesto bij. Bak de kip dicht op hoog vuur en voeg hierna de champignons toe. Kruid met wat peper en draai het vuur wat lager. Bak tot de champignons beginnen te slinken en doe er dan de fijngehakte knoflook bij. Schep goed om en verhit nog twee minuten.
Serveren
Schep nu de uitgelekte pasta door de groenten en tomatensaus en laat nog even op het vuur staan. Zorg ervoor dat je alles goed omschept zodat de saus de pasta geheel bedekt. Schep de pasta op de borden en doe hier de in pesto gebakken champignons en kip overheen. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Scheur wat verse basilicum in stukjes en verdeel over de borden. Sprenkel er als laatste nog wat goede olijfolie overheen en je pastamaaltijd is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 613 kcal.
- Vetten 18 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 68 gr.
- Waarvan suikers 14 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 39 gr.
- Zout 1.5 gr.
- Natrium 600 mg.