Pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta
- 300 gr. kippendijfilet
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden
- 3 el. groene pesto
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur om zo de pasta in te koken. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Pel de ui en snijd in stukjes, pel ook de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Snijd de kippendijfilets in blokjes en verhit een scheut olijfolie in de hapjespan.
Bak de ui en knoflook kort aan in de hapjespan tot de ui glazig wordt, doe er dan de stukjes kippendij bij. Kruid met peper en zout en strooi er flink wat Italiaanse kruiden overheen. Bak de kippendij in ongeveer tien minuten gaar. Snijd intussen de courgettes in blokjes en snijd de bovenkant van de rode paprika, haal de zaadlijsten en zaadjes eruit en snijd de paprika in reepjes.
Schep de kippendij uit de hapjespan en bewaar voor later, maak de pan nog niet schoon maar laat op het vuur staan. Doe weer een scheutje olijfolie in de hapjespan en voeg de gesneden courgette en rode paprika toe. Kruid ook met wat peper en doe er de groene pesto bij. Schep alles goed om en bak in tien minuten gaar. Giet de inhoud van de hapjespan halverwege even in een vergiet zodat al het vocht weg kan, doe weer terug in de pan en bak verder. Bereid in de tussentijd de pasta zoals aangegeven op de verpakking en houdt warm voor zo.
Doe de stukjes kippendij tot slot nog even bij de groenten en verwarm kort op hoog vuur, schep tussendoor steeds om. Serveer de pasta op de borden en schep hier de gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij overheen. Strooi er wat verse basilicum overheen en rasp er nog wat Paremzaanse kaas overheen. Sprenkel er nog een klein scheutje olijfolie over en je pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij is klaar.