Pasta met kip pesto, courgette en broccoli

Pasta met kip pesto, courgette en broccoli

Een lekkere pastamaaltijd hoeft niet al te ingewikkeld te zijn. Als je wat verse pasta, groente en bijvoorbeeld vlees of vis in huis hebt staat het in een handomdraai op tafel. Zo ook deze heerlijke pasta met kip pesto, courgette en broccoli. Ik heb de groente niet gekookt maar geroerbakt, hierdoor blijven ze lekker knapperig.

Zelf heb ik ook nog wat verse rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas toegevoegd en de kip gebakken met groene pesto. Het vlees krijgt hierdoor een heerlijke smaak en smaakt prima met de rest van de ingrediënten. Deze pastamaaltijd is lekker licht en kan dus altijd, probeer maar eens. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. kippendijfilet
  • 300 gr. (verse) tagliatelle of andere pasta
  • 1 flinke courgette
  • 1 broccoli
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 45 gr. rucola
  • 25 gr. pijnboompitjes
  • 3 tl. groene pesto
  • 3 tenen knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • sap van 1/2 citroen*
  • peper en zout
  • olijfolie

* Je kan in plaats van een verse citroen ook geconcentreerd citroensap gebruiken, doe er dan alleen niet teveel in.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snij de courgette in dikke plakken en daarna in blokjes, spoel wel eerst even af onder de kraan. Doe de blokjes in een vergiet en bewaar voor zo. Snijd de broccoli in zo klein mogelijke roosjes en doe deze bij de blokjes courgette. Snij tenslotte de champignons in wat dikkere plakjes en doe ook deze in het vergiet.

Snij de kippendijfilet in blokjes en verwarm vast een ruime hapjespan zodat deze goed warm wordt. Verhit wat olijfolie in de hapjespan en knijp de teentjes knoflook hier boven uit. Doe de blokjes kip in de pan en schep hier meteen de pesto bij, kruid met wat peper en zout en voeg de helft van het citroensap toe. Bak de kip gaar en schep daarna uit de pan, hou apart voor zo.

Bereid intussen de verse tagliatelle in een pan ruim kokend water. Bij verse tagliatelle ben je in een paar minuten klaar, gedroogde pasta duurt meestal iets langer. Giet de pasta af in een vergiet, doe terug in de pan en hussel door elkaar met een klein scheutje olijfolie. Laat staan voor zo.

Maak de hapjespan niet schoon maar voeg direct de gesneden groente en de champignons toe. Voeg een extra scheutje olijfolie toe en roerbak de groenten circa acht minuten, breng op smaak met een beetje peper. Doe er tijdens het roerbakken de rest van het citroensap bij en roer goed door elkaar. Voeg de laatste twee minuten de stukjes kip en pijnboompitjes toe en verwarm nog even mee.

Serveer de pasta en schep hier de roergebakken groente en kip naast. Verdeel de rucola naast de pasta en groenten en sprenkel hier een klein scheutje olijfolie over. rasp er nog wat verse Parmezaanse kaas over en je snelle pastamaaltijd is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met kip pesto, courgette en broccoli'
Afbeelding bij 'Pasta met kip pesto, courgette en broccoli'
Afbeelding bij 'Pasta met kip pesto, courgette en broccoli'
Afbeelding bij 'Pasta met kip pesto, courgette en broccoli'