Pasta met kip pesto, courgette, wortel, prei en tomaat
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 350 gr. pasta, bv. fusilli
- 200 gr. kipfilet
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 1 gele paprika
- 4 trostomaten
- 1 el. tomatenpuree
- 3 tl. groene pesto
- 35 gr. pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm een flinke hapjespan op laag vuur. Zet ook een ruime pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook. Snijd de kipfilet met een scherp mes in kleine blokjes of reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de kipfilet samen met twee theelepels groene pesto aan. Breng op smaak met wat peper en zout en Italiaanse kruiden.
Bereid intussen ook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Laat de pasta even uitlekken en doe terug in de pan. Schep er een theelepel groene pesto bij en schep samen met een scheutje olijfolie goed om. Houd warm met de deksel op de pan, schep af en toe even om.
Snijd en bak de groenten mee
De groenten snijd je tijdens het bakken van de kip en voeg je steeds na het snijden toe. Schep de inhoud van de pan regelmatig om en voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
Pel de ui en snijd fijn, doe bij de kip en bak mee. Verwijder de onderkant en het groen van de prei en halveer in de lengte. De prei snijd je in halve ringetjes en voeg je toe aan de pan. Ook de uiteinden van de courgette verwijder je, snijd de courgette in lange plakken. Hierna in repen en vervolgens in blokjes. Voeg toe aan de pan.
Boen de winterpeen schoon en snijd in dunne plakjes, vervolgens in reepjes. Voeg toe aan de pan. Verwijder de bovenkant van de gele paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Ook de paprika snijd je in reepjes en doe je in de pan. Als laatste snijd je de tomaten in blokjes en voeg je ze toe bij de rest. Doe nu ook de tomatenpuree in de pan en schep alles goed om. Bak nog een paar minuten op laag vuur.
Serveren
Schep de pasta op de borden en verdeel daar de basilicum en de helft van de pijnboompitjes over. Schep nu de groenten en kip pesto over de pasta. Verdeel de overgebleven pijnboompitjes over de borden. Rasp er Parmezaanse kaas naar smaak overheen en kruid met wat extra peper. Sprenkel er tot slot een scheutje olijfolie over en je pastamaaltijd is klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 499 kcal.
- Vetten 23 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 38 gr.
- Waarvan suikers 11 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 29 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.