Pasta met paprika, tonijn, tomatensaus en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta, bv. schelpjes
- 400 gr. tomatenblokjes uit pak, bv. Heinz.
- 1 blikje tonijn in olie (ca. 170 gr.)*
- 3 paprika's**
- 1 stronk bleekselderij
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 bol mozzarella
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- verse basilicum
- olijfolie
* Ik vond één blikje voldoende, wil je ene sterkere tonijnsmaak dan kan je een extra blikje toevoegen.
** Ik had een paprikamix met drie kleuren: rood, oranje en geel. Je kan ieder soort paprika gebruiken, afhankelijk van je voorkeur.
Bereidingswijze
Zet een grote hapjespan op laag vuur en verwarm deze. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de pasta zoals aangegeven. Kort de tijd eventueel twee minuten in als je een stevigere pasta wil. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep om met een beetje olijfolie en bewaar voor zo.
Maak de tomatensaus
Als de pasta opstaat pel je de uien en knoflook. Snijd de ui in vieren en daarna in partjes. De knoflook snijd je in dunne plakjes. Laat de tonijn even uitlekken. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Voeg hier de ui en knoflook aan toe. Bak op lage temperatuur tot de ui glazig is en doe er dan de tonijn bij. Schep goed om en zet het vuur net iets hoger.
Haal de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's vervolgens in stukjes en doe in de hapjespan. Snijd de bleekselderij in reepjes en doe erbij. Voeg nu flink wat Italiaanse kruiden en peper en zout toe. Schep goed om tot de paprika begint te glanzen. Doe er de tomatenblokjes bij en verhit tot de saus begint te pruttelen.
Serveren
Schep de pasta door de tomatensaus. Breng indien nodig nog wat extra op smaak met peper. Verdeel de pasta met de tomatensaus over de borden. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in reepjes. Verdeel deze over de borden. Scheur wat verse basilicum en verdeel over de pasta. Sprenkel er tot slot wat olijfolie over.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 558 kcal.
- Vetten 16 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 68 gr.
- Waarvan suikers 12 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 30 gr.
- Zout 1.2 gr.
- Natrium 480 mg.