Pasta met pesto-champignons, gele paprika, gedroogde ham en burrata
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. pasta, bv. fusilli
- 250 gr. kastanjechampignons
- 150 gr. burrata
- 2 gele paprika's
- 2 sjalotjes
- 75 gr. veldsla
- 75 gr. rucola
- 35 gr. pijnboompitjes
- 100 gr. prosciutto crudo
- 150 g. cherrytomaatjes
- 1/2 komkommer
- 2 tl. groene pesto
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook en bereid hierin de pasta zoals aangegeven. Borstel intussen de kastanjechampignons schoon en snijd in partjes. De grotere champignons sneed ik in achten, de wat kleinere in vieren. Verwijder de bovenkant van de paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd vervolgens in reepjes. Pel de sjalotjes en snijd goed fijn.
Verhit in een hapjespan of wok een laagje olijfolie en voeg de kastanjechampignons, sjalotjes en gele paprika toe. Kruid met wat peper en doe er de groene pesto bij. Bak op middelhoog vuur tot de champignons goed beginnen te slinken en mooi bruin worden. Haal de pan van het vuur. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en haal van het vuur zodra je ze begint te ruiken.
Verdeel de veldsla en rucola over vier borden en strooi hier de helft van de pijnboompitjes over. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met een beetje versgemalen peper. Laat de pasta uitlekken en verdeel over de borden, schep hier de champignons en gele paprika overheen.
Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de halve komkommer in reepjes, verdeel over de borden. Scheur de gedroogde ham in reepjes en verdeel over de borden. Laat de burrata uitlekken en scheur boven de borden in stukjes. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en verdeel de rest van de pijnboompitjes over de borden. Maal er tot slot nog wat peper over en je pasta met pesto-champignons, gele paprika, gedroogde ham en burrata is klaar.