Pasta met prei, bladspinazie, doperwten en knoflook-garnaaltjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta, bv. fusilli
- 200 gr. garnalen
- 2 stronken prei
- 200 gr. bladspinazie
- 200 gr. doperwten, diepvries
- 6 lenteuitjes
- 2 trostomaten
- 3 teentjes knoflook
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet vast een flinke pan kokend water klaar op je fornuis en verwarm alvast een wok op laag vuur. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en roer er wat olijfolie door. Houd de pasta warm voor zo.
Terwijl de pasta kookt pel je de teentjes knoflook en hak je deze goed fijn. Verhit een scheut olijfolie in de hete wok en bak de knoflook kort aan met de garnaaltjes, kruid met wat peper en zout. Snijd de prei en de lenteuitjes intussen in ringetjes en voeg samen met de doperwtjes toe aan de wok. De doperwtjes kan je zo uit de vriezer meeverwarmen, je hoeft ze niet te ontdooien.
Roerbak alles een paar minuten en voeg dan de bladspinazie nog toe. Kruid met wat peper en zout en roerbak de spinazie nog een minuutje mee totdat deze nét begint te slinken. Schep alles goed door elkaar en zet het vuur uit. Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadjes, snijd vervolgens in kleine blokjes.
Schep de pasta op de borden en doe hier de roergebakken groenten met de garnalen over. Strooi er wat van de blokjes tomaat overheen, rasp er wat Parmezaanse kaas boven en kruid met een beetje versgemalen peper. Sprenkel er tenslotte nog wat olijfolie over en je heerlijke pastamaaltijd is klaar.