Pasta met roergebakken groenten, champignons, kip pesto en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta, bv. fusilli
- 200 gr. kipfilet
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 gr. kastanjechampignons
- groene pesto
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- peterselie
- olijfolie
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, bereid hierin de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Verhit intussen een flinke hapjespan of een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Als de pasta klaar is giet je deze af en doe je de pasta met een scheutje olijfolie terug in de pan, bewaar voor zo.
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan of wok. Bak hier de stukjes kip in aan met een theelepel groene pesto en Italiaanse kruiden. Kruid naar smaak met peper en zout en pel intussen de teentjes knoflook, hak fijn. Pel ook de ui en snijd deze in vier partjes, vervolgens in stukjes. Voeg de knoflook en ui toe aan de kip en bak kort mee.
Snijd intussen de prei in ringetjes. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de rode paprika in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette vervolgens in blokjes. Borstel de champignons schoon en halveer of snijd in plakjes. Voeg toe aan de kip en roerbak vijf minuten mee op middelhoog vuur.
Neem intussen een handje peterselie en hak fijn met een koksmes. Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd in stukken. Voeg de peterselie en mozzarella toe aan de kip en groenten en verwarm nog een minuut mee. Schep de pasta op de borden en schep hier de gebakken kip, groenten en champignons overheen. Snijd nog een beetje peterselie fijn en strooi over de pasta.