Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella

Pasta met roergebakken spinazie, kastanje­champignons, spekjes en mozzarella

Toen ik laatst met zoonlief naar de supermarkt ging eindigde ik o.a. met een pak Minions-pasta. Op speciaal verzoek van hem maakte ik daar deze pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella mee. Een makkelijk en erg snel maaltje.

Je hebt deze pasta echt binnen 20 minuten op tafel staan, ideaal dus als je snel iets lekkers wilt koken. Ik koos ervoor om mozzarella over het gerecht te doen maar je kan ook prima Parmezaanse kaas gebruiken. Kies gewoon wat jij het lekkerst vindt.

En uiteraard kan je natuurlijk voor een andere pasta kiezen. Neem bijvoorbeeld verse tagliatelle of eet deze roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella met spaghetti. Eventueel kan je er ook nog een hardgekookt eitje op leggen.

Het makkelijke recept vind je hieronder. Wij vonden het in ieder geval erg lekker maar dat kan natuurlijk niet anders met deze combinatie.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pasta
  • 600 gr. bladspinazie
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 100 gr. spekreepjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl. groene pesto
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet ook vast een flinke kookpan op het vuur en breng een ruime laag water aan de kook.

Borstel de kastanjechampignons schoon met een borsteltje en snijd in vieren, kleine champignons kan je halveren. Breng de pasta aan de kook en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en roer om met een scheutje olijfolie, bewaar van het vuur af met de deksel op de pan.

Terwijl de pasta kookt roerbak je de spekreepjes in de wok tot deze net beginnen te kleuren. Pel de knoflook en hak de teentjes goed fijn. Voeg de knoflook samen met de pesto toe aan de wok en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Kruid met peper, zout en flink wat Italiaanse kruiden.

Doe nu de in parten gesneden kastanjechampignons in de wok en roerbak op hoog vuur. Wacht tot de kastanjechampignons iets beginnen te slinken en donker beginnen te kleuren. Kruid de champignons eventueel met een klein beetje extra peper.

Voeg nu een scheutje olijfolie toe in de wok, doe er dan beetje bij beetje de bladspinazie bij laat deze al roerbakkend slinken. Als er veel vocht in de wok zit na het roerbakken van de spinazie kan je deze kort in een vergiet uit laten lekken. Doe daarna terug in de wok en verhit nog even.

Serveer de pasta op de borden en schep hier de roergebakken spinazie, kastanjechampignons en spekjes overheen. Laat de buffelmozzarella uitlekken en pluk in stukjes, verdeel over de spinazie. Maal er nog een klein beetje peper boven en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Klaar is je snelle pastamaaltijd.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella'