Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta
- 600 gr. bladspinazie
- 250 gr. kastanjechampignons
- 100 gr. spekreepjes
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl. groene pesto
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet ook vast een flinke kookpan op het vuur en breng een ruime laag water aan de kook.
Borstel de kastanjechampignons schoon met een borsteltje en snijd in vieren, kleine champignons kan je halveren. Breng de pasta aan de kook en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en roer om met een scheutje olijfolie, bewaar van het vuur af met de deksel op de pan.
Terwijl de pasta kookt roerbak je de spekreepjes in de wok tot deze net beginnen te kleuren. Pel de knoflook en hak de teentjes goed fijn. Voeg de knoflook samen met de pesto toe aan de wok en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Kruid met peper, zout en flink wat Italiaanse kruiden.
Doe nu de in parten gesneden kastanjechampignons in de wok en roerbak op hoog vuur. Wacht tot de kastanjechampignons iets beginnen te slinken en donker beginnen te kleuren. Kruid de champignons eventueel met een klein beetje extra peper.
Voeg nu een scheutje olijfolie toe in de wok, doe er dan beetje bij beetje de bladspinazie bij laat deze al roerbakkend slinken. Als er veel vocht in de wok zit na het roerbakken van de spinazie kan je deze kort in een vergiet uit laten lekken. Doe daarna terug in de wok en verhit nog even.
Serveer de pasta op de borden en schep hier de roergebakken spinazie, kastanjechampignons en spekjes overheen. Laat de buffelmozzarella uitlekken en pluk in stukjes, verdeel over de spinazie. Maal er nog een klein beetje peper boven en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Klaar is je snelle pastamaaltijd.