Pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen

Pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen

Ben je op zoek naar een lekkere en snelle pastamaaltijd? Probeer dan deze pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen eens. Het is een heerlijk pastarecept dat je ook nog eens lekker snel op tafel kan zetten. Ideaal voor een doordeweekse snelle maaltijd.

Ik gebruikte voor deze pasta schelpvormige pasta, zogenaamde ‘pipe rigate’. Het voordeel van deze schelpjes is dat de romige saus er goed in kan trekken. Maar ook met een ander soort pasta zal deze pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen lekker smaken.

De rucola sneed ik deels fijn en roerbakte ik mee met de spinazie en Boursin. De rest van de rucola gebruikte ik als garnering over het pastagerecht. De garnaaltjes roerbakte ik kort met wat pesto en smaakten heerlijk bij de rest.

Wil je deze pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen zelf eens proberen? Het makkelijke en lekkere pastarecept vind je hieronder. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uurtje op tafel hebt staan, lekker met wat versgeraspte Parmezaanse kaas erover.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pasta, bv. pipe rigate
  • 600 gr. bladspinazie
  • 150 gr. rucola
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr. garnalen
  • 75 gr. Boursin
  • 2 tl. groene pesto
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook vast een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt.

Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking, de pipe rigate die ik gebruikte moest ongeveer 10 minuten koken. Plet de teentjes knoflook onder een koksmes en pel deze. Hak de knoflook vervolgens goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de knoflook kort op hoog vuur.

Doe de garnalen en twee theelepels groene pesto in de wok en roerbak de garnalen een paar minuten. Doe er hierna beetje bij beetje de bladspinazie in en roerbak tot deze begint te slinken. Snijd het grootste deel van de rucola grof en roerbak kort mee, bewaar ongeveer één flinke hand als garnering. Doe er de Boursin bij en schep om tot het goed is gemengd, kruid naar smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en laat kort van het vuur af staan, roer om met een klein scheutje olijfolie. Schep de pasta op de borden en verdeel er de romige spinazie, rucola en de pesto-garnalen over. Garneer met wat rucola, rasp er wat Parmezaanse kaas over en sprenkel er nog een beetje olijfolie overheen. Maal er tot slot nog een beetje peper over en je pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen is klaar. Buon appetito!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen'
Afbeelding bij 'Pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen'
Afbeelding bij 'Pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen'
Afbeelding bij 'Pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen'