Pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta, bv. pipe rigate
- 600 gr. bladspinazie
- 150 gr. rucola
- 2 tenen knoflook
- 200 gr. garnalen
- 75 gr. Boursin
- 2 tl. groene pesto
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook vast een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt.
Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking, de pipe rigate die ik gebruikte moest ongeveer 10 minuten koken. Plet de teentjes knoflook onder een koksmes en pel deze. Hak de knoflook vervolgens goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de knoflook kort op hoog vuur.
Doe de garnalen en twee theelepels groene pesto in de wok en roerbak de garnalen een paar minuten. Doe er hierna beetje bij beetje de bladspinazie in en roerbak tot deze begint te slinken. Snijd het grootste deel van de rucola grof en roerbak kort mee, bewaar ongeveer één flinke hand als garnering. Doe er de Boursin bij en schep om tot het goed is gemengd, kruid naar smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en laat kort van het vuur af staan, roer om met een klein scheutje olijfolie. Schep de pasta op de borden en verdeel er de romige spinazie, rucola en de pesto-garnalen over. Garneer met wat rucola, rasp er wat Parmezaanse kaas over en sprenkel er nog een beetje olijfolie overheen. Maal er tot slot nog een beetje peper over en je pasta met romige spinazie, rucola en pesto-garnalen is klaar. Buon appetito!