Pasta met snijbonen, lenteui en kip pesto
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta, bv. fusilli
- 400 gr. kipfilet
- 800 gr. snijbonen
- 6 lenteuitjes
- 3 tl. groene pesto
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet vast twee pannen met water op het vuur, een flinke pan voor de pasta en een kleinere pan voor de snijbonen. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt.
Snijd de kipfilet in blokjes en bewaar voor zo. Maak de snijbonen schoon en snijd deze in blokjes of ruitjes. Kook de snijbonen ongeveer acht minuten en giet ze daarna af. Bereid intussen ook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze af. Roer een theelepel groene pesto door de pasta en bewaar voor zo.
Zodra de pasta en de snijbonen op het vuur staan verhit je een scheutje olijfolie in de hapjespan. Voeg de blokjes kip toe en kruid deze naar smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg twee theelepels groene pesto toe en bak de stukjes kip zo'n acht tot tien minuten tot ze goed gaar zijn. Snijd een stukje doormidden om dit te controleren.
Schep de kip tijdens het bakken regelmatig om en verwijder intussen de onderkant van de lenteuitjes. Snijd de lenteuitjes inclusief het groen in ringetjes en voeg deze na vijf minuten toe aan de pan met de kip. Roer goed door elkaar en bak de lenteui nog vijf minuten mee.
Voeg de laatste twee minuten de gekookte snijbonen toe aan de kip en bak deze nog een paar minuten mee. Serveer de pasta op de borden en schep hier het mengsel met de stukjes kip, de lenteui en de snijbonen over. Rasp er nog wat verse Parmezaanse kaas boven, kruid met wat extra peper en druppel er nog wat olijfolie over.