Pasta met snijbonen, zongedroogde tomaatjes, garnalen en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta naar keuze
- 600 gr. snijbonen
- 200 gr. garnalen
- 200 gr. zongedroogde tomaten (potje)
- 6 lenteuitjes of bosuitjes
- 3 flinke tenen knoflook
- 1 bol buffelmozzarella
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm vast een hapjespan op laag vuur zodat deze door en door warm is. Zet ook een pan ruim kokend water op voor de pasta en een pan kokend water voor de snijbonen.
Maak de snijbonen schoon en snijd in ruitjes, spoel af onder de kraan en kook in ongeveer acht minuten beetgaar. Laat de snijbonen uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo. Kook intussen ook de pasta en laat ook deze goed uitlekken, hussel door elkaar met wat olijfolie en houd warm in de pan.
Hak de teentjes knoflook goed fijn en snijd de lenteuitjes in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de garnalen, knoflook en lenteui hier een paar minuten in aan. Schep de gekookte en uitgelekte snijbonen erbij en schep door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Dep de zongedroogde tomaatjes droog op keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Snijd de buffelmozzarella in dikke plakken en leg klaar voor zo.
Serveer de pasta op de borden en schep hier het garnalen- en snijbonenmengsel over. Strooi er de reepjes zongedroogde tomaat over en scheur de plakken mozzarella in grove stukken, verdeel over de pasta.
Sprenkel er nog wat olijfolie over, doe er een paar blaadjes basilicum op en bestrooi nogmaals met wat versgemalen peper. Eet smakelijk!