Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip

Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip

Ik vind spinazie een heerlijke groente, en al helemaal spinazie à la crème… of à la bloep zoals ik het vroeger noemde. Spinazie à la crème is erg makkelijk om zelf te maken, ik maak het altijd met een pakje Boursain en een klein klontje boter. Ook erg lekker met wat aardappeltjes en een stukje vlees.

Vandaag heb ik er echter pasta met spinazie en Italiaans gekruide kip mee gemaakt. Lekker met wat pijnboompitjes en vers geraspte Parmezaan en ook nog eens heel erg snel op tafel. Wil je zelf deze pasta met spinazie à la crème en kip maken dan vind je het makkelijke recept hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. tagliatelle of andere pasta
  • 600 gr. verse bladspinazie
  • 250 gr. champignons
  • ca. 100 gr. Boursain
  • 300 gr. kipfilet
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • 25 gr. pijnboompitjes
  • 25 gr. roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in stukjes en doe deze met een flinke scheut olijfolie, Italiaanse kruiden (gedroogd) en peper en zout in een mengkom. Hussel alles goed door elkaar en laat even intrekken, laat staan voor zo. Zet ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Breng een flinke pan met een laag water aan de kook en doe hier beetje bij beetje de spinazie in. Laat de spinazie ongeveer vijf minuten koken tot deze helemaal geslonken is. Giet over in een vergiet en laat de spinazie goed uitlekken. Druk er flink op met de bolle kant van een grote lepel om er zoveel mogelijk vocht uit te drukken.

Doe de kip in de hapjespan en zet het vuur goed hoog, je hoeft geen extra boter of olijfolie toe te voegen. Bak de kip op hoog vuur aan zodat de buitenkant snel dicht schroeit en zet het vuur wat lager. Bak de stukjes kip in zo'n tien minuten gaar. Snij ondertussen de champignons in schijfjes en bak deze de laatste paar minuten even mee, kruid met wat extra peper en zout.

Zet ondertussen een pan met ruim kokend water op om de pasta te koken. Ik gebruik meestal verse tagliatelle, deze vind ik erg lekker en is ook nog eens in vier minuten klaar. Giet de pasta af en doe een scheutje olijfolie in de pan, laat even staan voor zo.

Als de spinazie goed is uitgelekt doe je deze terug in de pan, samen met een klontje boter en de Boursain. Verwarm op laag vuur terwijl je blijft roeren tot de boter is gesmolten en de Boursain volledig is opgenomen door de spinazie. Tada, je spinazie à la crème is klaar.

Schep de pasta op de borden, doe er wat spinazie bij en schep de gebakken Italiaans gekruide kip erbij. Strooi wat pijnboompitjes en vers geraspte Parmezaanse kaas over je bord en druppel er wat olijfolie over. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip'