Pasta met spinazie à la crème, prei en makreel

Pasta met spinazie à la crème, prei en makreel

Deze pasta met spinazie à la crème, prei en makreel maakte ik laatst. Het is een makkelijke en lekkere pasta die je ook nog eens zo hebt gemaakt. Wij hadden dit lekkere maaltje namelijk in een half uurtje op tafel staan. De spinazie à la crème maakte ik natuurlijk zelf met verse spinazie en wat roomkaas.

Terwijl de pasta staat te koken snijd je de ui en prei. Deze roerbak je kort voor waarna je de spinazie en de roomkaas toevoegt. Het makkelijkst is het om hier een flinke hapjespan of een wok voor te gebruiken. De verse spinazie neemt namelijk nogal wat ruimte in maar zal door het roerbakken wel flink slinken. Aan het einde roer je er de plukjes gerookte makreel nog even door.

Voor de pasta koos ik voor pipe rigate, deze neemt de saus goed op. Lijkt deze pasta met spinazie à la crème, prei en makreel je wel iets? Dan lees je hieronder het lekkere recept. Maar als je liever een andere variant maakt vind je op Kookidee nog veel meer lekkere pastarecepten. Ik ben benieuwd wat je van deze combinatie met makreel vindt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pipe rigate
  • 250 gr. gerookte makreelfilet
  • 400 gr. bladspinazie
  • 2 preien
  • 1 grote ui
  • ca. 100 gr. roomkaas, bv. Philapelphia
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke kookpan op het vuur en breng hier een ruime laag water in aan de kook. Bereid hierin de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet na bereiding de pasta af in een vergiet. Doe terug in de pan en schep om met een scheutje olijfolie. Zet ook een grote hapjespan of een wokpan op laag vuur en laat goed warm worden.

Bereid de spinazie, prei en makreel

Pel de ui en snijd deze fijn met een koksmes. Snijd de onderkant en het groen van de preien en halveer de prei in de lengte. Vervolgens snijd je de prei in halve ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en roerbak de ui en prei kort aan tot deze wat glazig wordt. Kruid met peper en zout naar smaak en doe er steeds een handje verse bladspinazie in. Schep goed om tot de spinazie slinkt en doe er dan weer wat bladspinazie bij. Herhaal tot alle spinazie is gebruikt en doe er dan de roomkaas bij. Schep weer om tot alles goed is gemengd.

Leg de makreel op een snijplank en trek hier met twee vorken plukjes uit. Zorg ervoor dat je eventuele graat verwijderd en roer de plukjes makreel door de spinazie en prei. Roer er aan het einde de uitgelekte pasta door en verwarm alles nog een paar minuten. Verdeel alles over de borden en serveer.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème, prei en makreel'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème, prei en makreel'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème, prei en makreel'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème, prei en makreel'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie à la crème, prei en makreel'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 598 kcal.
  • Vetten 29 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 51 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 27 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.