Pasta met spinazie à la crème, prei en makreel
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pipe rigate
- 250 gr. gerookte makreelfilet
- 400 gr. bladspinazie
- 2 preien
- 1 grote ui
- ca. 100 gr. roomkaas, bv. Philapelphia
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet een flinke kookpan op het vuur en breng hier een ruime laag water in aan de kook. Bereid hierin de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet na bereiding de pasta af in een vergiet. Doe terug in de pan en schep om met een scheutje olijfolie. Zet ook een grote hapjespan of een wokpan op laag vuur en laat goed warm worden.
Bereid de spinazie, prei en makreel
Pel de ui en snijd deze fijn met een koksmes. Snijd de onderkant en het groen van de preien en halveer de prei in de lengte. Vervolgens snijd je de prei in halve ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en roerbak de ui en prei kort aan tot deze wat glazig wordt. Kruid met peper en zout naar smaak en doe er steeds een handje verse bladspinazie in. Schep goed om tot de spinazie slinkt en doe er dan weer wat bladspinazie bij. Herhaal tot alle spinazie is gebruikt en doe er dan de roomkaas bij. Schep weer om tot alles goed is gemengd.
Leg de makreel op een snijplank en trek hier met twee vorken plukjes uit. Zorg ervoor dat je eventuele graat verwijderd en roer de plukjes makreel door de spinazie en prei. Roer er aan het einde de uitgelekte pasta door en verwarm alles nog een paar minuten. Verdeel alles over de borden en serveer.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 598 kcal.
- Vetten 29 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 51 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 27 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.