Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, kip pesto en mozzarella

Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, kip pesto en mozzarella

Je hebt wel eens van die dagen dat alles snel moet. Tot laat aan het werk, zoonlief van de BSO halen en dan ook nog even koken. Dan is deze pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, kip pesto en mozzarella een echte uitkomst.

Je hebt dit lekkere Italiaanse maaltje namelijk zo gemaakt en de smaak is echt heerlijk. Terwijl de pasta kookt bereid je de rest van de ingrediënten in de wok en binnen no time kan je gezellig aan tafel. Bovendien heb je voor deze makkelijke pastamaaltijd niet veel nodig.

Als je wat bladspinazie, cherrytomaatjes, champignons en kipfilet in huis hebt kan je direct aan de slag. Ik maakte het deze keer met pastaschelpjes maar kies gewoon de pasta die je toevallig hebt liggen. Omdat je bij dit gerecht geen saus hebt kan je namelijk ieder soort pasta gebruiken.

Ook kan je makkelijk variëren met deze pastamaaltijd. Kies bijvoorbeeld eens voor zongedroogde tomaten, gebruik in plaats van mozzarella eens Parmezaan of strooi er wat pijnboompitjes over. Het recept voor deze pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, kip pesto en mozzarella vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 2 kipfilets
  • 300 gr. pasta, naar keuze
  • 500 gr. bladspinazie
  • 250 gr. champignons
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 tl. groene pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook alvast een wok op laag vuur en laat deze goed warm worden.

Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes, pel de teentjes knoflook en snijd goed fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in dikke plakjes. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af, roer door met wat olijfolie en houd warm voor zo.

Verhit terwijl de pasta kookt een scheutje olijfolie in de wok, bak de stukjes kip met de knoflook en pesto een paar minuten op hoog vuur. Voeg de champignons toe en kruid alles met flink wat Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak een paar minuten mee. Als de kip dicht begint te schroeien en de champignons bruin beginnen te worden voeg je beetje bij beetje de bladspinazie toe.

Bak de spinazie tot deze volledig is geslonken, schep alles even in een vergiet zodat je het vocht weg kan laten lopen. Doe terug in de wok en houd goed warm. Halveer tussendoor de cherrytomaatjes en laat de bol mozzarella goed uitlekken. Snijd de mozzarella in reepjes en leg klaar voor zo.

Schep de pasta op de borden en schep hier het mengsel met de kip, bladspinazie en champignons overheen. Verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes over de borden en scheur de reepjes mozzarella eroverheen. Doe er tenslotte wat gesnipperde verse basilicum over, een draai peper en een klein scheutje olijfolie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, kip pesto en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, kip pesto en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, kip pesto en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, kip pesto en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, kip pesto en mozzarella'