Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, kip pesto en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 kipfilets
- 300 gr. pasta, naar keuze
- 500 gr. bladspinazie
- 250 gr. champignons
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 tl. groene pesto
- 2 teentjes knoflook
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
- verse basilicum
Bereidingswijze
Zet vast een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook alvast een wok op laag vuur en laat deze goed warm worden.
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes, pel de teentjes knoflook en snijd goed fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in dikke plakjes. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af, roer door met wat olijfolie en houd warm voor zo.
Verhit terwijl de pasta kookt een scheutje olijfolie in de wok, bak de stukjes kip met de knoflook en pesto een paar minuten op hoog vuur. Voeg de champignons toe en kruid alles met flink wat Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak een paar minuten mee. Als de kip dicht begint te schroeien en de champignons bruin beginnen te worden voeg je beetje bij beetje de bladspinazie toe.
Bak de spinazie tot deze volledig is geslonken, schep alles even in een vergiet zodat je het vocht weg kan laten lopen. Doe terug in de wok en houd goed warm. Halveer tussendoor de cherrytomaatjes en laat de bol mozzarella goed uitlekken. Snijd de mozzarella in reepjes en leg klaar voor zo.
Schep de pasta op de borden en schep hier het mengsel met de kip, bladspinazie en champignons overheen. Verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes over de borden en scheur de reepjes mozzarella eroverheen. Doe er tenslotte wat gesnipperde verse basilicum over, een draai peper en een klein scheutje olijfolie.