Pasta met spinazie, champignons, tomaatjes, pancetta en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pasta, bv. tagliatelle
- 400 gr. bladspinazie
- 250 gr. kastanjechampignons
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 6 tenen knoflook
- 1 bol buffelmozzarella
- 80 gr. pancetta
- 1 tl. groene pesto
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 160 graden en zet een flinke pan met ruim kokend water op. Zet ook vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.
Borstel de champignons schoon en halveer deze, erg grote exemplaren kan je in vieren snijden. Doe de champignons samen met de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Pel de tenen knoflook en verdeel deze tussen de champignons en tomaatjes. Sprenkel er ruim olijfolie over en kruid met wat peper en zout. Zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid in de tussentijd de pasta en laat deze daarna uitlekken. Doe terug in de pan en doe er een klein scheutje olijfolie en een theelepel groene pesto bij. Roer alles goed door elkaar en houd warm voor zo.
Roerbak de spinazie op hoog vuur in wat olijfolie, voeg beetje bij beetje toe tot de spinazie is geslonken. Doe het vuur uit. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk goed aan om het meeste vocht eruit te krijgen. Dep de wok even droog met een keukenpapiertje en doe de spinazie terug in de nog warme wok.
Serveer de pasta op de borden en schep hier wat van de champignons en tomaatjes bij. De teentjes knoflook kan je opeten of wegdoen. Schep wat van de roergebakken spinazie over de pasta. Scheur de buffelmozzarella en de pancetta in stukjes en verdeel over de pasta. Kruid eventueel met wat peper en serveer direct.