Pasta met spinazie, zongedroogde tomaatjes, gegrilde kip en Parmezaan

Pasta met spinazie, zongedroogde tomaatjes, gegrilde kip en Parmezaan

Deze pasta met spinazie, zongedroogde tomaatjes, gegrilde kip en Parmezaan is je echt zo klaar. Je hebt deze pastamaaltijd namelijk al binnen 25 minuten gemaakt, en het smaakt ook nog eens heel erg lekker. Ideaal als je op een doordeweekse dag snel een heerlijk maaltje op tafel wil zetten.

Als je een contactgrill gebruikt ben je trouwens nog sneller klaar, na iets meer dan een kwartier kan je alles op de borden scheppen. Dit komt omdat bij een contactgrill het vlees aan twee kanten tegelijk wordt gegrild. Bovendien hoef je geen vet te gebruiken en is het dus ook nog eens gezond. Een tijd geleden schreef ik dit artikel waarin je alles over de contactgrill leest.

Ook zonder contactgrill heb je deze pasta met spinazie, zongedroogde tomaatjes, gegrilde kip en Parmezaan trouwens zo gemaakt. Gebruik dan gewoon een grillpan en grill de kip iets langer. Het makkelijke recept vind je hieronder, buon appetito.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. tagliatelle*
  • 600 gr. bladspinazie
  • 15 zongedroogde tomaten (uit een potje)
  • 2 kipfilets
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • 1 tl. groene pesto
  • peper en zout
  • olijfolie

* Ik koos voor tagliatelle maar kies gewoon je favoriete pasta of de pasta die je toevallig in huis hebt.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng een flinke pan met ruim water aan de kook voor de pasta. Zet ook vast een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Gebruik je een contactgrill dan warm je deze vast voor op de hoogste stand. Maak je de kip op de grillpan dan verwarm je ook deze vast voor op laag vuur. Leg de zongedroogde tomaatjes op wat keukenpapier en dep ze een beetje droog.

Dep de kipfilets droog en besprenkel aan beide kanten met wat olijfolie, wrijf de olie uit over de kipfilets. Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper, zout en flink wat gedroogde Italiaanse kruiden. Grill de kipfilets in zo'n zeven minuten op de contactgrill. Gebruik je de grillpan of een koekenpan dan bak je de kipfilets ongeveer acht minuten per kant.

Bereid intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af in een vergiet. Laat kort uitlekken en doe terug in de pan, roer door elkaar met een scheutje olijfolie en de groene pesto. Houd de pasta warm voor zo met het deksel op de pan en van het vuur af.

Terwijl de pasta kookt verhit je een scheutje olijfolie in de wok en roerbak je de bladspinazie beetje bij beetje. Kruid tussendoor met wat versgemalen peper en roerbak tot de bladspinazie net begint te slinken. Snijd tussendoor de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg toe aan de wok. Schep een paar keer om zodat ook de zongedroogde tomaatjes warm worden.

Als de gegrilde kip klaar is snijd je deze in plakjes. Schep de tagliatelle op de borden en verdeel hier de spinazie en zongedroogde tomaatjes over. Strooi er wat pijnboompitjes overheen (als je wil kan je deze vantevoren kort roosteren in een droge koekenpan) en verdeel daar de plakjes gegrilde kip over. Rasp er tot slot nog wat Parmezaanse kaas overheen en sprenkel er een klein scheutje olijfolie op. Je pasta met spinazie, zongedroogde tomaatjes, gegrilde kip en Parmezaan is klaar.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, zongedroogde tomaatjes, gegrilde kip en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, zongedroogde tomaatjes, gegrilde kip en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, zongedroogde tomaatjes, gegrilde kip en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Pasta met spinazie, zongedroogde tomaatjes, gegrilde kip en Parmezaan'