Pastasalade met appel, tonijn, pijnboompitjes en honing-mosterd dressing

Pastasalade met appel, tonijn, pijnboompitjes en honing-mosterd dressing

Met pastasalades kan je blijven variëren. Zo maakte ik laatst deze pastasalade met appel, tonijn, pijnboompitjes en honing-mosterd dressing. Erg makkelijk te bereiden en vooral heel lekker. Vooral door de lekker frisse dressing die ik erbij maakte.

Ik serveerde deze pastasalade met wat groene sla. Ik koos voor een eikenblad slamelange maar je kan ook veldsla of een ander soort sla kiezen. Zelf serveerden we er nog een lekker stokbroodje uit de oven bij. Maar ook een lekker plukbrood kan prima bij deze pastasalade.

Krijg je ook al trek? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Heb je liever een andere variant dan vind je hier nog veel meer pastasalades.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. pasta, bv. farfalle of fusilli
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 appel
  •  2 eieren, hardgekookt
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 1 blikje tonijn, op water
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 50 ml. olijfolie
  • 2 el. mayonaise
  • 2 el. yoghurt
  • 1 tl. mosterd
  • 1 tl. tomatenketchup
  • 1/2 el. azijn
  • handje peterselie, fijngehakt
  • vloeibare honing

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de pasta en spoel in een vergiet af onder de koude kraan. Laat de pasta goed uitlekken voor zo. Kook in de tussentijd twee eieren tot ze hardgekookt zijn. Zet op met koud water, breng aan de kook en laat vervolgens zes minuten koken. Laat ze schrikken onder de koude kraan en afkoelen in koud water.

Snijd alle ingrediënten

Doe de uitgelekte pasta in een grote slakom. Roer om met wat olijfolie en Italiaanse kruiden, peper en zout. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes. Van beide paprika's snijd je de bovenkant en verwijder je vervolgens de zaadlijsten en zaadjes. Hierna snijd je de paprika's in stukjes. De appel snijd je in acht parten en vervolgens in plakjes.

Meng alles door de pasta en roer goed door elkaar. Pel nu de eieren en snijd ook deze in partjes. Doe bij de pasta en voeg ook de pijnboompitjes toe. Laat de tonijn uitlekken en trek met een vork in plukjes. Ook deze meng je door de rest van de pastasalade. Tot slot snijd je een handje peterselie fijn en roer je deze door de salade.

Maak de dressing en serveer

Doe de olijfolie, yoghurt, mayonaise, ketchup, mosterd in een mengbeker of dressing shaker. Hak een handje peterselie fijn en voeg toe, kruid met wat peper en zout. Meng alles door elkaar. Breng verder op smaak met wat vloeibare honing.

Verdeel de slamelange over vier borden en sprenkel hier wat van de dressing over. Strooi er de pijnboompitjes over en schep daar vervolgens de pastasalade over. Sprenkel er nog wat van de dressing over en garneer eventueel met wat extra peterselie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met appel, tonijn, pijnboompitjes en honing-mosterd dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met appel, tonijn, pijnboompitjes en honing-mosterd dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met appel, tonijn, pijnboompitjes en honing-mosterd dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met appel, tonijn, pijnboompitjes en honing-mosterd dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met appel, tonijn, pijnboompitjes en honing-mosterd dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met appel, tonijn, pijnboompitjes en honing-mosterd dressing'
Afbeelding bij 'Pastasalade met appel, tonijn, pijnboompitjes en honing-mosterd dressing'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 593 kcal.
  • Vetten 82 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 46 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 1 gr.
  • Natrium 400 mg.