Pastasalade met boontjes, erwten en wilde zalm
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta naar keuze
- 400 gr. snijbonen
- 200 gr. erwten (diepvries)
- 1 rode ui
- 1 rode puntpaprika
- 4 eieren
- 200 gr. gerookte wilde zalmfilet
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Bereid de pasta van tevoren en giet na het bereiden over in een vergiet. Spoel langdurig onder de koude kraan om verder garen te voorkomen, zo blijft de pasta lekker 'al dente'. Laat staan voor zo.
Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snijd ze in vierkantjes, kook de snijbonen twaalf minuten. Doe er na zes minuten de doperwtjes uit de diepvries bij en laat ze nog even meekoken. Giet de snijbonen en doperwten af en koel ze af onder de koude kraan, doe ze bij de pasta in het vergiet en laat verder uitlekken.
Tip: als je pasta twaalf minuten of langer moet koken kan je de snijbonen gewoon twaalf minuten meekoken bij de pasta. Ook dan doe je er zes minuten voor het eind de doperwten uit de diepvries bij.
Kook intussen de eieren hard. Zet ze op in een pannetje koud water en zodra het water begint te borrelen zet je de kookwekker op acht minuten. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat afkoelen in koud water.
Pel de rode ui en snijd deze doormidden, snijd de halve stukken ui tenslotte in halve ringetjes. Verwijder de steelkant van de puntpaprika, rol even tussen je handen en klop de zaadjes eruit. Snijd de paprika in ringetjes, halveer ze eventueel.
Doe de gesneden paprika en rode ui samen met de uitgelekte pasta, snijbonen en erwten in een slakom. Snijd de gerookte zalmfilet in reepjes en doe ook in de slakom. Sprenkel er olijfolie over en breng op smaak met wat peper en zout. Hussel alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten met olie zijn bedekt.
Pel de eieren en snijd ieder ei in vier parten. Schep de pastasalade op de borden en garneer ieder bord met vier partjes ei. Eventueel kan je er aan tafel nog een beetje olijfolie over sprenkelen.