Pastasalade met gegrilde courgette, pesto-champignons en flame roasted zalm

Pastasalade met gegrilde courgette, pesto-champignons en flame roasted zalm

Deze lekkere pastasalade met gegrilde courgette, pesto-champignons en flame roasted zalm is makkelijk om te maken. Zowel volledig afgekoeld als nog een beetje warm is deze salade echt heerlijk. Ideaal om van tevoren te maken en mee te nemen.

Ik grilde de courgette met wat Parmezaanse kaas en bakte de champignons met groene pesto. De flame roasted zalm kocht ik in de supermarkt maar je kan ook gewone gerookte zalm gebruiken. Wil je deze makkelijke pastasalade zelf eens maken dan vind je hieronder het lekkere recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pasta, bv. fusilli
  • 1 courgette
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 250 gr. champignons
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 6 lenteuitjes
  • 150 gr. flame roasted zalm*
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl. groene pesto
  • Parmezaanse kaas
  • bloem
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • basilicum, optioneel

* Ik kocht de flame roasted zalm in de supermarkt, deze zalm heeft een lekker uitgesproken smaak. Kan je deze zalm niet vinden gebruik dan gewone gerookte zalm, ook erg lekker.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud water, laat goed uitlekken in een vergiet en doe in een slakom.

Boen de courgette schoon en verwijder de uiteindes. Snijd de courgette in niet al te dunne plakken, ongeveer anderhalve centimeter dik. Verdeel de courgette over de bakplaat en strooi er wat bloem overheen. Kruid met wat peper en strooi er een beetje grof zeezout over. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en sprenkel er tenslotte olijfolie overheen. Gril de courgette 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm intussen een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Pel de teen knoflook en hak goed fijn. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vier partjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en voeg de fijngehakte knoflook, de gesneden champignons en de groene pesto toe. Kruid met wat peper en zout en bak de champignons vijf tot tien minuten op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn. Laat afkoelen in een vergiet.

Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de paprika in acht parten en vervolgens in reepjes. Doe in de slakom. Snijd de cherrytomaatjes doormidden of in vieren en doe in de slakom. Snijd de komkommer in dikke plakken en vervolgens in kleine blokjes, doe in de slakom. Verwijder de onderkant van de lenteuitjes, snijd in ringetjes en voeg toe aan de slakom.

Laat de courgette afkoelen op het bakpapier, haal wel even van de bakplaat af. Snijd de gegrilde courgette in reepjes en voeg toe aan de slakom. Doe ook de afgekoelde en uitgelekte champignons in de slakom. Snijd vervolgens de flame roasted zalm in kleine stukjes en voeg toe aan de rest. Roer alles goed door elkaar en je pastasalade is klaar.

Eventueel kan je er nog wat verse blaadjes basilicum overheen scheuren. Serveer de pastasalade met een scheutje goede olijfolie en nog wat versgemalen peper.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met gegrilde courgette, pesto-champignons en flame roasted zalm'
Afbeelding bij 'Pastasalade met gegrilde courgette, pesto-champignons en flame roasted zalm'
Afbeelding bij 'Pastasalade met gegrilde courgette, pesto-champignons en flame roasted zalm'
Afbeelding bij 'Pastasalade met gegrilde courgette, pesto-champignons en flame roasted zalm'
Afbeelding bij 'Pastasalade met gegrilde courgette, pesto-champignons en flame roasted zalm'
Afbeelding bij 'Pastasalade met gegrilde courgette, pesto-champignons en flame roasted zalm'