Pastasalade met jonge bladsla, paprika, tomaat, komkommer, geitenkaas en ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. mini fusilli
- 4 eieren
- 100 gr. jonge bladsla en veldsla
- 200 gr. milde geitenkaas
- 1 appel
- 1 gele paprika
- geroosterde paprikareepjes, optioneel
- 150 gr cherrytomaatjes
- 1/2 komkommer
- croutons
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
Bereidingswijze
Je kookt eerst de eieren, zo zijn deze goed afgekoeld als je de salade serveert. Zet de eieren op in een steelpannetje met koud water en breng aan de kook, laat ze hierna ongeveer acht minuten koken. Laat de gekookte eieren schrikken onder de koude kraan en laat verder afkoelen in koud water. In de tussentijd bereid je ook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. De mini fusilli die ik gebruikte hoefde maar zes minuten te koken. Stort de pasta in een vergiet en laat afkoelen onder de koude kraan. Hierna laat je de pasta goed uitlekken.
Snijd de ingrediënten
Als de pasta goed is uitgelekt doe je deze in een grote saladekom. Snijd met een officemes de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Hierna snijd je de paprika in reepjes en blokjes en doe je dit bij de pasta. Met een tomatenmesje snijd je de cherrytomaatjes in kwarten, ook deze doe je bij de pasta. De appel snijd je met schil en al in dikke plakken en vervolgens in reepjes en blokjes. Meng ook de blokjes appel door de pastasalade. Tot slot snijd je de komkommer in blokjes en doe je ook deze erbij. Zelf deed ik er ook nog wat gegrilde paprikareepjes bij omdat ik deze nog had staan. Dit kan je eventueel weglaten of vervangen door een in blokjes gesneden rode paprika.
Maak de pastasalade af
Pel nu de eieren en snijd ook deze in stukjes en doe bij de salade. Als laatste snijd je de geitenkaas in blokjes. Doe ook deze door de pastasalade en sprenkel er ruim olijfolie, Italiaanse kruiden en wat peper en zout over. Schep de pastasalade goed door elkaar. Verdeel de jonge bladsla en veldsla over vier borden. Schep hier de pastasalade met de paprika, tomaat, komkommer, geitenkaas en ei over. Strooi er de croutons over en breng nog iets op smaak met een scheutje olijfolie.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 662 kcal.
- Vetten 34 gr.
- Waarvan verzadigd 12 gr.
- Koolhydraten 59 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 25 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.