Pastasalade met meloen en parmaham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pasta
- 1/2 cantaloupe of galiameloen
- 150 gr. mozzarellabolletjes (buffel)
- 100 gr. parmaham
- 250 gr. cherrytomaatjes (optioneel)
- 3 lenteuitjes of bosuitjes
- verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Voor deze pastasalade kan je het best een cantaloupe meloen gebruiken, deze is goed te verwerken en heerlijk zoet van smaak. Welke pasta je kiest is afhankelijk van wat je in huis hebt, zelf kies ik meestal voor wat grotere pasta die ik al dente kook.
Bereid de pasta van tevoren en spoel deze af onder de koude kraan tot deze niet meer verder gaart, laat daarna uitlekken in een vergiet. Als de pasta volledig is uitgelekt doe je deze in een slakom en zet je deze even apart voor zo.
Halveer de meloen als dit nodig is en schep met een lepel de pitten eruit. De andere helft kan je prima bewaren in de koelkast door de platte kant af te dekken met vershoudfolie. Schep de meloen leeg met een meloenlepel (bolletjeslepel) of als je deze niet hebt met een grote theelepel. Doe de meloenbolletjes bij de pasta.
Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en doe ook deze bij de pasta. Heb je geen mozzarellabolletjes dan kan je ook een stuk buffelmozzarella in plakken snijden en in stukjes scheuren. Snij de lenteuitjes (ook het groen) in ringetjes en doe bij de pasta. Scheur de plakken parmaham in stukken en meng door de salade. Als je wil kan je ook nog gehalveerde cherrytomaatjes toevoegen aan de pastasalade.
Pak een handje verse basilicum en scheur de blaadjes in grove stukken. Verdeel de basilicum over de pastasalade en breng de salade op smaak met extra vierge olijfolie, versgemalen peper en zout. Schud alles goed door elkaar en dien direct op of bewaar voor later. Lekker met een ciabatta die net uit de oven komt.