Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel

Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel

Deze week maakte ik weer eens een pastasalade. Deze keer met rode biet, appel, makreel en een dressing van yoghurt en mierikswortel. Het is een makkelijke en lekkere salade die je zo hebt gemaakt. Terwijl de pasta kookt heb je alle tijd om die paar ingrediënten te snijden. En ook de dressing heb je binnen no time gemaakt.

Voor de makreel koos ik voor gerookte makreel. Deze kan je met en zonder vel kopen en eventueel ook zonder graat. Ze zijn allemaal even lekker dus kies vooral wat je voorkeur heeft. Je doet de makreel uiteindelijk in kleine plukjes door je salade, dus het eindresultaat is hetzelfde.

Krijg je ook zin in deze salade met rode biet, appelen makreel en een dressing van yoghurt en mierikswortel? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere salades en pastasalades.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. (mini) fusilli
  • 500 gr. gekookte rode bietjes
  • 2 wat zoetzure appels, bv. Elstar
  • ca. 250 gr. gerookte makreel
  • verse basilicum
  • 100 gr. veldsla
  • croutons*
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 5 el. yoghurt
  • 1 el. mayonaise
  • 1 tl. mierikswortel
  • 1 el. olijfolie
  • klein kneepje citroensap
  • peper en zout

* Koop kant en klaar of grill een boterham met wat olijfolie, zout en basilicum in een koekenpan. Snijd deze eenmaal afgekoeld in blokjes.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking maar verkort de kooktijd met een minuut. Giet hierna de pasta af in een vergiet en spoel een tijdje onder de koude kraan tot deze volledig is afgekoeld. Laat de pasta vervolgens uitlekken.

Snijd de bieten en appel

In de tussentijd snijd je met een officemes de gekookte rode bieten in plakken en blokjes. De appels snijd je ook in plakken en daarna in blokjes, gewoon met de schil. Doe alles in een grote slakom en doe hier ook de uitgekte pasta bij. Leg de makreelfilet op een snijplank en trek met een vork in plukjes. Voeg ook deze toe aan de slakom.

Pluk wat verse basilicum en verwijder de harde steeltjes. Hak de basilicum fijn met een koksmes en roer deze door de pastasalade. Doe er een klein scheutje olijfolie en meng alles door elkaar.

Maak de dressing

Doe de yoghurt, mayonaise en mierikswortel in een kom en kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje citroensap en de olijfolie toe. Roer met een garde tot een egale dressing.

Serveer de pastasalade

Verdeel de veldsla over vier borden en schep hier de pastasalade met de rode biet, appel en makreel op. Strooi wat van de croutons over de salade. Tot slot schep je een beetje van de dressing van yoghurt en mierikswortel over de borden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel'
Afbeelding bij 'Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel'
Afbeelding bij 'Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel'
Afbeelding bij 'Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel'
Afbeelding bij 'Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel'
Afbeelding bij 'Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel'
Afbeelding bij 'Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel'
Afbeelding bij 'Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 588 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 59 gr.
  • Waarvan suikers 14 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 2.2 gr.
  • Natrium 880 mg.