Pastasalade met rode biet, appel, makreel en dressing van yoghurt en mierikswortel
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. (mini) fusilli
- 500 gr. gekookte rode bietjes
- 2 wat zoetzure appels, bv. Elstar
- ca. 250 gr. gerookte makreel
- verse basilicum
- 100 gr. veldsla
- croutons*
- peper en zout
Voor de dressing:
- 5 el. yoghurt
- 1 el. mayonaise
- 1 tl. mierikswortel
- 1 el. olijfolie
- klein kneepje citroensap
- peper en zout
* Koop kant en klaar of grill een boterham met wat olijfolie, zout en basilicum in een koekenpan. Snijd deze eenmaal afgekoeld in blokjes.
Bereidingswijze
Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking maar verkort de kooktijd met een minuut. Giet hierna de pasta af in een vergiet en spoel een tijdje onder de koude kraan tot deze volledig is afgekoeld. Laat de pasta vervolgens uitlekken.
Snijd de bieten en appel
In de tussentijd snijd je met een officemes de gekookte rode bieten in plakken en blokjes. De appels snijd je ook in plakken en daarna in blokjes, gewoon met de schil. Doe alles in een grote slakom en doe hier ook de uitgekte pasta bij. Leg de makreelfilet op een snijplank en trek met een vork in plukjes. Voeg ook deze toe aan de slakom.
Pluk wat verse basilicum en verwijder de harde steeltjes. Hak de basilicum fijn met een koksmes en roer deze door de pastasalade. Doe er een klein scheutje olijfolie en meng alles door elkaar.
Maak de dressing
Doe de yoghurt, mayonaise en mierikswortel in een kom en kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje citroensap en de olijfolie toe. Roer met een garde tot een egale dressing.
Serveer de pastasalade
Verdeel de veldsla over vier borden en schep hier de pastasalade met de rode biet, appel en makreel op. Strooi wat van de croutons over de salade. Tot slot schep je een beetje van de dressing van yoghurt en mierikswortel over de borden.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 588 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 59 gr.
- Waarvan suikers 14 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 26 gr.
- Zout 2.2 gr.
- Natrium 880 mg.