Pastasalade met tonijn, paprika, tomaatjes en appel
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. fusilli (volkoren)
- 4 eieren
- 1 komkommer
- 2 appels
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 gr. cherrytomaatjes
- 1 blikje tonijn (in olijfolie)
- 75 gr. veldsla
- 100 gr. jonge kaas
- Parmezaanse kaas
- 35 gr. pijnboompitjes
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een flinke pan op hoog vuur en breng hier een ruime laag water in aan de kook. Als het water kookt voeg je de pasta toe. Breng deze opnieuw aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud water tot de pasta is afgekoeld. Je eet deze pastasalade met tonijn koud. Schud steeds goed om en laat de pasta daarna goed uitlekken. Doe terug in de pan en bewaar van het vuur af. Schep om met een klein scheutje olijfolie.
Als de pasta kookt kook je ook de eieren. Doe deze in een steelpan en vul met koud water tot ze onder staan. Zet op het vuur en zodra het water kookt laat je de eieren 8 minuten koken. Laat schrikken onder de koude kraan en daarna afkoelen in koud water. Bewaar voor later.
Snijd alles voor je pastasalade met tonijn
Zet een grote saladeschaal of andere grote schaal klaar. Alles wat je hebt gesneden doe je hier meteen in. Snijd de komkommer in kleine blokjes of reepjes, ik doe dit zelf met een scherp koksmes. Hierna snijd je de appels met schil en al in dikke plakken en daarna ook in blokjes. Van de paprika's verwijder je de bovenkant, zaadlijsten en zaadjes. Hierna snijd je de paprika's in kleine reepjes. Halveer de cherrytomaatjes, gebruik hier een tomatenmesje voor als je deze hebt. Neem een klein stukje jonge kaas en snijd deze in kleine blokjes.
Doe nu de afgekoelde en uitgelekte pasta in de schaal. Schep alles goed om met wat olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout. Doe nu de tonijn bij de pastasalade en schep nogmaals goed om. Je kan de olie van de tonijn erbij doen, dan krijgt de salade nog meer smaak. Of giet eerst af en doe er later wat extra olijfolie bij.
Serveer de pastasalade met tonijn, paprika, tomaatjes en appel
Zet vier borden klaar en verdeel hier de veldsla over. Schep de pastasalade met tonijn, paprika, tomaatjes en appel over de veldsla. Pel de eieren en snijd (met een eiersnijder) in dunne plakjes, verdeel over de salade. Verdeel hier de pijnboompitjes over. Rasp er met een grove keukenrasp naar smaak Parmezaanse kaas over. Maak tot slot af met een klein scheutje extra vierge olijfolie en je pastasalade met tonijn is klaar.
Tip: als je wil kan je de pijnboompitjes kort roosteren in een droge hete koekenpan, ze krijgen dan meer smaak. Rooster ze dan tot je ze goed begint te ruiken en de pijnboompitjes net beginnen te verkleuren. Laat kort koelen op een bordje en verdeel daarna over de salade.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 649 kcal.
- Vetten 34 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 47 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 35 gr.
- Zout 1.18 gr.
- Natrium 472 mg.